Ciclisme

Tadej Pogacar (UAE) no deixa ni les engrunes al Giro

L’eslovè supera en 17 segons Filippo Ganna (Ineos)

Segona victòria d’etapa al Giro per a Tadej Pogacar (UAE), que li pispa el triomf d’etapa per 17 segons a Filippo Ganna (Ineos) en la primera de les dues cronometrades que hi ha. Eren 40,6 km entre Foligno i Perusa i un perfil del tot pla fins a 6 per al final, en alt amb una pujada de 4a categoria i rampes de fins el 16% que enfilava a 400 m el desnivell positiu acumulat –l’altra és la 14a, el dia 18 (31,2 km) sense gens de desnivell– de l’etapa. El líder de la general amplia el seu avantatge traient 2 minuts a Geraint Thomas, a qui tenia a 46 segons.

L’especialista de l’Ineos, amb 52:01, havia marcat el millor temps rebaixant en 1:39 el registre de Mikkel Bjerg (UAE) i, quan Geraint Thomas baixava per la rampa de sortida i només quedava per sortir Tadej Pogacar; Magnus Sheffield i Thymen Arensman, els dos de l’Ineos, eren segon i tercer a 32 i 48 segons de Ganna. L’eslovè ja li treia 40 segons al seu més immediat perseguidor en el segon parcial, abans de començar a pujar. El gal·lès entrava novè a 1:43 poc abans de l’arribada del màxim favorit, que li sumava 2:00 al marge que ja tenia.

El Giro afronta aquest dissabte la primera de les quatre etapes qualificades amb cinc estrelles, amb 152 km i 3.850 m D+ als Abruços d’Spoleto a Prati di Tivo, amb l’anterior líder de la general, Daniel Felipe Martínez (Bora), a 2:36 de Pougi i Geraint Thomas (Ineos) tercer a 2:46.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció