Ciclisme

“Deu equips de la Volta també seran al Tour”

Ciclisme. El president de la cursa, Rubèn Peris, destaca la dimensió que adquirirà la prova femenina, amb nous aliats, com ara Mercats de Barcelona

A quatre setmanes del tret de sortida de la Volta a Catalunya femenina, del 7 al 9 de juny, encara no hi ha llistes oficials de les participants, però ja s’albira que l’inici de la nova etapa serà per la porta gran. Després de quatre edicions de la ReVolta, d’una sola jornada, s’ha evolucionat cap a la Volta, una competició de tres etapes de la categoria internacional UCI 2.1. “És una gran aposta de futur. Una posada en marxa que representa un repte engrescador i històric. És un pas endavant que era de justícia per posar l’esport femení al nivell que es mereix dins la nostra organització centenària de proves ciclistes”, remarcava ahir el president de la Volta, Rubèn Peris, en un acte en què es va escenificar l’acord de patrocini amb la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM). “En aquesta nova etapa es necessitaven nous suports i nous companys de viatge per poder-la tirar endavant, i per això és d’agrair l’aposta de Mercats de Barcelona”, va insistir Peris, al costat d’Eduard Escofet, president de la FEMM, que patrocinarà el premi al millor equip de la Volta.

Peris assegura que “la participació serà de luxe, amb la presència de moltes de les millors ciclistes del món”. Per calibrar la dimensió de la prova, el director de la Volta va remarcar: “Deu equips de la Volta formaran part del Tour femení.” En aquest sentit, va recordar que hi competirien una vintena d’equips, set dels quals de l’UCI Women’s World Teams, la màxima categoria: l’AG Insurance - Soudal Team belga, el Ceratizit - WNT Pro Cycling alemany, el FDJ - Suez francès, el Movistar Team espanyol, el Roland suís, el Team Visma Lease a Bike neerlandès i l’U-X Mobility noruec. També hi participaran nou equips de la categoria Continental, entre els quals destaquen l’Eneicat - CM Team i Laboral Kutxa - Fundació Euskadi, i tres més de nacionals, el Massi-Baix Ter Women’s Team, la selecció catalana i el Farto-BTC Women’s Cycling Team.

“És una oportunitat per créixer”

Paula Blasi (Esplugues de Llobregat, 2003), component de l’equip Massi-Baix Ter i recent campiona de Catalunya en ruta a Palafrugell, va valorar l’evolució de la ReVolta cap a la Volta: “Fent una mirada enrere, és una barbaritat com ha evolucionat el ciclisme femení en pocs anys.” Blasi també es va referir a les expectatives personals i de l’equip amb vista a la cursa que es disputarà del 7 al 9 de juny: “És un orgull poder-hi competir amb el Massi-Baix Ter, tant com a equip català com com a equip femení, en una cursa d’àmbit mundial i que, com s’ha dit, tindrà un nivell brutal. És una molt bona oportunitat per créixer encara més com a conjunt femení de ciclisme, i fer-ho al costat de corredores UCI serà una gran experiència. S’intentarà, però estar al davant serà car.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)