Tennis

Badosa confirma els brots verds i es planta als vuitens del WTA 1.000 de Roma

Els brots verds de Paula Badosa (126a de la WTA) s’han confirmat amb una remuntada contra la russa Diana Shnaider (62a) en els setzens de final del WTA 1.000 de Roma –5-7, 6-4 i 6-4 en 2h36– en un partit en què la catalana ha tornat a mostrar símptomes evidents de recuperació del seu joc. El balanç entre totes dues era favorable a la catalana per 2-1 i ara s’eleva a 3-1. Badosa està superant amb empenta un repte delicat quant al rànquing. Arribava a Roma defensant els quarts de final del curs anterior i hauria pogut tenir una caiguda severa, tot just en l’escenari on ara fa un any van començar els seus problemes a l’esquena. La rival de la de Begur en els vuitens serà la vencedora del duel que han de jugar la nord-americana Coco Gauff (3) i la romanesa Jaqueline Cristian.

Badosa ha desaprofitat set pilotes de trencament en el primer set i la seva rival n’ha segellat una, que ha decidit el parcial, en cinc oportunitats. Impulsada per l’efecte moral de les darreres bones actuacions al Fòrum Itàlic –triomf sobre la jove promesa Mirra Andreeva i remuntada contra Emma Navarro (21)–, la tennista de Begur ha reaccionat en el segon set amb dos trencaments –n’ha encaixat un– i ha encarat el tram final per davant (4-2). No ha titubejat i ha segellat el triomf parcial per 6-4, forçant el tercer acte.

El parcial definitiu ha arrencat amb volatilitat en el servei, amb dues ruptures favorables a Badosa i una per a Shnaider en els tres primers torns. Per fi, la catalana ha guanyat el seu servei i s’ha posat per davant amb un prometedor 3-1. El seu domini s’ha allargat fins al 5-1. Amb tot perdut, Shnaider ha reaccionat i Badosa ha hagut de patir (6-4), però ha tancat el partit amb un joc en blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.