Waterpolo

Una final anticipada

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell afrontarà demà a Rijeka una semifinal de màxima exigència contra el Jug Dubrovnik (17.45 h, per Esport 3) en el seu camí cap a la segona Euro Cup

Campió el 2022 i subcampió el 2012, l’Astralpool CN Sabadell afronta a partir de demà a Rijeka (Croàcia) el repte de conquerir la seva segona Euro Cup en una semifinal de màxima exigència contra el Jug Dubrovnik (17.45 h per Esport 3) , un dels grans clubs del waterpolo continental, amb quatre Champions al seu palmarès. La segona semifinal enfrontarà el Primorje Erste Bank Rijeka, l’amfitrió i una de les grans sorpreses de la competició, i l’Spandau 04 de Berlín (20 h). La final i la pugna pel tercer lloc es disputarà dissabte.

Després d’haver-se quedat a les portes d’accedir a la fase de quarts de la Champions, el CN Sabadell ha arribat fins a la fase final de l’Euro Cup, la segona competició continental, després d’eliminar el Tourcoing en els vuitens i l’Steaua de Bucarest en els quarts. El tècnic del conjunt sabadellenc, Quim Colet, no nega que la semifinal contra el Jug, que ha seguit una trajectòria similar, pugui tractar-se d’una “final anticipada”. En tot cas, valora el camí recorregut fins ara: “Amb un gol més en qualsevol dels dos partits contra el Brescia, hauríem estat nosaltres els classificats per a la fase de quarts de la Champions. En tot cas, si no accedíem al top-8, el segon objectiu era arribar a la final a quatre de l’Euro Cup, i som aquí. Amb el nou model de la competició, ara és molt més forta que en temporades anteriors perquè hi han anat a parar vuit equips de Champions. Estem molt contents i satisfets de la feina feta.” Més enllà de les grans individualitats del Jug, l’entrenador del CN Sabadell destaca el seu potencial físic. “Tenen jugadors amb molt de pes, físicament molt grossos, i això pot ser una dificultat per nosaltres”, remarca.

Edu Lorrio, el porter i capità del CN Sabadell, coincideix amb el discurs del seu tècnic. “Hem d’estar molt orgullosos de la feina feta. És la segona temporada que ens quedem a un pas dels vuit millors de la Champions i en aquest cas amb dificultats afegides, com els set canvis en la plantilla i l’aturada de tres mesos de la temporada de clubs. És un procés i un rodatge pel qual ha de passar tant l’equip com el club”, assegura. En la semifinal contra el Jug, Lorrio es retrobarà amb el seu excompany i excapità al CN Sabadell, Sergi Cabanas. “En aquest sentit, serà un partit més especial per a ell, que ha estat molts anys al club i ara està vivint una nova experiència, que per nosaltres. Sabem del seu potencial, però ens haurem de fixar a contrarestar les seves armes com a equip. Tenen un ritme altíssim en les transicions, i jugadors internacionals amb molt talent com Daube, Lazic, Jokovic, Buric i Zuvela. Ja hem demostrat que som un equip molt sòlid en defensa i en atac també tenim talent i gol, així que serà una batalla bonica”, sentencia.

LA PRÈVIA

La semifinal contra el Jug Dubrovnik és tot un repte i l’afrontem amb la màxima ambició. Tindrem les nostres possibilitats
El Jug té molt bones individualitats i jugadors molt grossos físicament que ens poden portar problemes
Quim Colet
Serà una batalla bonica. Hem d’exhibir solidesa defensiva perquè també tenim talent i gol en atac
Edu Lorrio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)