MotoGP

Aleix Espargaró mana al Circuit de Barcelona-Catalunya

Motor. L’endemà d’anunciar la retirada, el pilot d’Aprilia és el més ràpid en l’entrenament cronometrat del GP de Catalunya de MotoGP

Aleix Espargaró (Aprilia) ha estat el millor en l’entrenament cronometrat del GP de Catalunya de MotoGP, la sessió que determina el pas directe a la Q2 en el qualificatiu de dissabte. L’endemà d’anunciar la retirada, el pilot de Granollers ha fet un temps d’1:38.562, més ràpid que el rècord de la posició preferent de Pecco Bagnaia l’any passat. En la sisena prova del curs, és el primer cop que una Ducati no mana el divendres.

En segona posició ha acabat Brad Binder (KTM), a pesar que ha tingut dues caigudes durant la sessió, totes dues en el segon revolt. Tercer ha estat Pedro Acosta, amb la KTM amb els colors de la gironina GasGas.

En el top 10 també han entrat Àlex Rins (Yamaha), novè, i Maverick Viñales (Aprilia), desè. A continuació, onzè i dotzè, s’han classificat Àlex i Marc Márquez, companys en l’equip Ducati Gresini, que dissabte hauran de passar per la Q1 per mirar de guanyar-se un lloc en el top 12 de la graella.

Àlex Márquez ha caigut en l’últim minut de la sessió. També ha anat a terra Fabio Quartararo (Yamaha) i, dos cops, Fabio Di Giannantonio (Ducati).

En l’entrenament cronometrat de Moto2, el millor ha estat Jorge Navarro, que corre com a pilot convidat amb la Forward. Albert Arenas (Kalex) ha estat onzè, dins del pas directe a la Q2, mentre que Jeremy Alcoba (Kalex), dinovè, s’haurà de guanyar el lloc dissabte al matí. Xavi Artigas (Forward) ha tancat la classificació, 32è.

En Moto3, David Alonso (CFMoto) ha estat primer, seguit per José Antonio Rueda (KTM) i Daniel Holgado (GasGas). L’únic català de la categoria petit, el debutant Joel Esteban (CFMoto) ha estat dotzè; de moment, dins de la Q2.

L’acció continua al Circuit de Barcelona-Catalunya amb l’entrenament qualificatiu de MotoE, i es reprèn dissabte, a quarts de nou del matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)