Espanya s’estrena en l’europeu amb victòria

Handbol. L’equip de Jordi Ribera supera la Letònia del gegant Dainis Kristopans amb una gran segona part (33-22)

La selecció espanyola ha resolt amb una clara victòria contra Letònia (33-22) la seva estrena en l’europeu. Tot i la contundència del resultat, el conjunt de Jordi Ribera ha hagut de reaccionar a una mala posada en escena i als dubtes inicials enfront a l’equip liderat pel gegant Dainis Kristopans (2,15 m), autor de set gols i escollit el jugador més valuós del partit.

El campió europeu ha necessitat més de 7 minuts i mig per anotar el seu primer gol a Trondheim. Les aturades d’Edgars Kuksa i alguns dubtes defensius han propiciat un primer parcial contrari de 0-3. Un penal executat per Ferran Solé ha trencat el gel i les recuperacions de pilota han servit per activar el conjunt espanyol, que amb un parell de contraatacs rubricats pel mateix extrem vallesà han capgirat el resultat (5-4). Dainis Kristopans ha aguantat el seu equip en l’intercanvi de cops, però ha estat amb el canvi defensiu, s’ha passat del 6-0 al 5-1 amb Alex Duixebàev com a jugador més avançat, que l’equip de Jordi Ribera ha pogut prendre la iniciativa i tancar el primer acte amb un parcial de 14-11.

Després de la represa, dos contraatacs d’Aleix Gómez i Ángel Fernández (16-11) semblaven que encarrilaven la victòria hispana. L’expulsió de Viran Morros (31’), però, ha tallat l’embranzida del defensor del títol i ha donat oxigen als letons (18-16). El conjunt de Ribera s’ha refet del cop, ha continuat apostant per la defensa 5-1, amb Ariño també d’avançat, i recuperant pilotes, i a còpia de contraatacs ha sentenciat el duel amb un parcial de 7-0 (25-16). Letònia ja donava símptomes de cansament i Espanya ha ampliat la diferència fins al 33-22 final. Els sis jugadors catalans van disposar de minuts i tots sis van anotar: Ferran Solé (4), Adrià Figueras (1), Joan Cañellas (3), Viran Morros (1), Aleix Gómez (4) i Aitor Ariño (1).

El conjunt espanyol reprendrà la competició dissabte, en què es jugarà el lideratge de grup contra Alemanya, que en el primer partit de la jornada ha superat Holanda (34-23).