Handbol

Un tron amb premi doble

Handbol. La selecció espanyola, comandada per Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans, defensa una corona europea que atorga el bitllet directe per als Jocs Olímpics de Tòquio

La selecció espanyola, comandada pel tècnic sarrianenc Jordi Ribera i amb sis jugadors catalans a les seves files, enceta avui contra Letònia (20.30 h) la defensa del tron europeu conquerit el 2018 a Zagreb en un campionat amb premi extra per al vencedor, el bitllet per als Jocs Olímpics de Tòquio. Un estímul gens menyspreable si es té en compte que per molts jugadors encara cou el fet d’haver quedat fora dels Jocs de Rio, el 2016. En tot cas, el camí serà llarg. Més enllà de la Letònia del gegant Dainis Kristopans (2,15 m i 135 kg), el conjunt espanyol té l’oportunitat d’aplanar el seu trajecte en l’europeu de Suècia, Àustria i Noruega si dissabte supera Alemanya, el seu gran rival de grup. Els Països Baixos (dilluns), debutants en la fase final d’un europeu, completen el quartet del grup C, que té el camp base a la població noruega de Trondheim. En aquesta part del quadre i amb vista a la segona fase, l’altre rival de consideració serà la Croàcia del blaugrana Luka Cindric.

En l’altra part del quadre (els grups D, E i F) la pugna es preveu molt més exigent, amb la presència de Dinamarca, el vigent campió mundial i l’únic conjunt europeu amb plaça olímpica assegurada; França, Suècia i Noruega com a caps de cartell. S’haurà de veure si el combinat danès afronta la competició amb el mateix grau d’ambició que va exhibir l’any passat en el seu mundial, coronat en la final de Herning contra Noruega (31-22). En aquest sentit, els danesos jugaran pràcticament com a casa, ja que la població sueca de Malmö es troba a només 40 km de Copenhaguen. El subcampió del món intentarà fer valer la seva condició d’amfitrió amb el central Sander Sagosen com a principal referència, sobretot per les baixes del lateral Kent Robin Tonnesen i el veterà pivot Bjarte Myrhol. La selecció de França, amb l’incombustible Nikola Karabatic, ja no és aquell equip intocable de principis de segle, però s’espera un pas endavant de la nova generació d’excel·lents jugadors que formen, entre altres, els blaugrana Ludovic Fàbregas i Dika Mem, a més de Nedim Remili i Melvin Richardson. El conjunt de Didier Dinart intentarà tornar al lloc més alt del podi, tot i que no podrà disposar del central Kentin Mahe i probablement tampoc de Luka Karabatic, dubte fins a última hora per problemes físics. L’altre aspirant al títol és Suècia, finalista europeu fa dos anys a Zagreb i que aquest cop disposarà d’un reforç de luxe amb el lateral Kim Ekdahl du Rietz.

Els sis catalans

En la llista de disset seleccionats, Jordi Ribera ha tornat a confiar en els sis jugadors catalans que ja van competir en el mundial d’Alemanya i Dinamarca: Aitor Ariño i Aleix Gómez (Barça), Adrià Figueras (Fraikin BM Granollers), Viran Morros (PSG), Joan Cañellas (Pick Szeged) i Ferran Solé (Tolosa). També són a la selecció els blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas i Raúl Entrerríos, que intentaran fer valer el joc combinatiu i el treball defensiu que caracteritzen l’equip espanyol enfront l’exhibició física i el poderós llançament que prioritzen la majoria de combinats.

LA DADA

L’altra part del quadre es preveu més exigent amb Dinamarca, França, Noruega i Suècia

EL DEBUT

L’equip de Jordi Ribera debuta contra la Letònia del gegant Dainis Kristopans
Grup A (Graz)
18.15 h Bielorússia-Sèrbia
20.30 h Croàcia-Montenegro
Grup C (Trondheim)
18.15 h Alemanya-Holanda
20.30 h Espanya-Letònia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)