Futbol sala

Futbol sala

A poc a poc i bona lletra

Futbol sala. Després d'un estiu llarg i ple de canvis, el Barça Lassa i el Catgas demanen paciència per acabar de perfilar els seus nous projectes just abans de l'inici de la lliga, que arrenca avui

Ha estat un estiu molt llarg i convuls. De molts canvis. Alguns de més esperats i d'altres que no entraven en les previsions. Un estiu marcat pel mundial de seleccions, que ha obligat a endarrerir l'inici de la lliga. Esbufega Andreu Plaza, el nou tècnic del Barça Lassa, quan pensa en els dos darrers mesos. “Per fi ha arribat el dia”, diu.

El conjunt blaugrana s'estrena a la pista del Peníscola (21 h, Esport3) en una lliga que ha de servir per revertir la dinàmica de les dues darreres temporades en què l'Inter Movistar guanya i el Barça es queda en blanc. “Hem de tornar a fer por. Que la gent vingui al Palau i tingui por. Hem de dominar, hem de ser verticals... Que la gent tingui neguit de jugar contra nosaltres”, explica Andreu Plaza, que enguany relleva Marc Carmona a la banqueta. Tot i els bons resultats en la pretemporada i la consecució de la copa Catalunya, Plaza s'encarrega de conscienciar l'equip, l'afició i els mitjans de comunicació: “Ha estat una pretemporada molt complicada, els internacionals ens han arribat fa molt poc, als que s'han quedat els falta tensió competitiva i els automatismes encara no s'han assimilat del tot. S'ha de tenir molta paciència”, analitza el tècnic gironí. “Tenim ambició, ganes, compromís i il·lusió. Això és la base de tot”, afegeix Paco Sedano, que enguany viu la seva desena temporada al club.

Sedano és un dels jugadors que viuran la transició forçada del projecte de Marc Carmona al projecte de Plaza. “Es necessitava un canvi, i això ho sabia tothom”, recorda Sedano, que explica que el missatge del nou entrenador està entrant molt bé en un vestuari amb moltes cares noves. Han marxat emblemes de la talla de Wilde, Saad, Gabriel, Cristian i Lin, i han arribat set fitxatges que han d'aconseguir fer-los oblidar. Rómulo té el cartell de fitxatge estrella, Joselito i Roger tornen a casa, Adolfo i Quintela són els joves talents de qui s'espera molt i João és un motor incombustible que ha de reforçar el perfil defensiu. “Tenim la millor plantilla de la lliga”, va dir Plaza el dia de la seva presentació. “Aspirem a tot perquè som el Barça”, afegeix Roger Serrano, optimista.

Canvi d'aires

A Santa Coloma no s'han quedat enrere pel que fa al nombre de canvis en la plantilla. Óscar Redondo ha agafat el relleu de Xavi Passarrius a la banqueta del Catgas, que viu una etapa de transició després de l'adéu de grans referents, com Adolfo i el capità Rubén. “Volem canviar la manera de jugar de l'equip. No ser tan directes i tenir més la possessió de pilota”, explicava el nou tècnic colomenc durant la primera part de la pretemporada. L'internacional argentí Maxi Rescia, que va ser presentat de manera oficial ahir, arriba al Pavelló Nou per aportar agressivitat, fortalesa defensiva i experiència. També donaran un plus de veterania Javi Rodríguez i Sergio González; jugadors contrastats que han d'ajudar a créixer un grup jove que enguany capitaneja Rafa López. L'andalús és un dels referents al vestidor juntament amb l'incombustible Dani Salgado i amb Sepe. No es demanen resultats a curt termini per a un nou projecte que, de moment, se centra a aconseguir formar un grup competitiu per a aquest curs. L'estrena del Catgas serà a casa contra el Jaén, un conjunt rocós que també ha canviat diverses peces i en el qual ara juga Dídac, que va vestir la samarreta colomenca tres temporades.

“Digueu-me boig, però jo he vingut aquí a guanyar títols”, va dir Maxi Rescia ahir durant la seva presentació. De moment, Redondo, després dels mals resultats de la pretemporada, demana paciència i considera que “l'equip encara està verd”. A poc a poc i bona lletra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)