Barça

Bravo i Guardiola es reparteixen les patacades

Reaccions. La premsa anglesa critica l'errada del porter xilè i la conseqüent expulsió i qüestiona la decisió del tècnic català de deixar Agüero fora de l'onze titular

Dos noms van destacar en les edicions d'ahir de la premsa anglesa a l'hora d'analitzar el 4-0 encaixat pel Manchester City al Camp Nou. Claudio Bravo i Pep Guardiola. Alguns rotatius van ser especialment durs amb el porter xilè a causa de l'errada a l'hora de treure la pilota que va provocar la seva expulsió a l'inici de la segona part (53'). El sensacionalista The Sun fins i tot en va fer burla en titular “Clownio”, fent un joc de paraules amb la paraula clown (‘pallasso' en anglès) i el nom del porter. En el subtítol el titlla de “calamitat” i en les primeres línies del text recorda que el xilè va ser una petició expressa de Guardiola per la seva habilitat amb els peus, i que va propiciar la marxa de Joe Hart. Una apreciació que s'entén com un retret dirigit cap a la planificació de Guardiola. Una gran imatge del porter abatut va il·lustrar la portada acompanyada de tres fotografies de les seqüències de l'errada.

Bravo també va protagonitzar la portada de les planes esportives de The Daily Telegrah, que va escollir la imatge del moment en què el col·legiat, Milorad Mazic, mostra la targeta vermella al porter. Bravo to zero” (‘Bravo a zero') va ser el titular escollit pel rotatiu, que va afegir en el subtítol: “El porter del City és expulsat per mans i el hat-trick de Messi arruïna el retorn a casa de Pep.”

Pel que fa al The Guardian, va qualificar “d'absurd” l'error de Bravo. “Fins a aquest moment el City va estar dins del partit. Després d'això en va quedar apartat”, comenta la crònica del rotatiu, a banda de lamentar altres errades menys clamoroses del conjunt citizen.

L'altre focus de crítiques es van dirigir cap a Guardiola, i anaven centrades en la decisió de deixar a la banqueta una de les grans estrelles del City, Sergio Agüero. “Pep's in a mess” (‘Pep està en un embolic'), va titular ahir Metro a les planes esportives, i va considerar que “l'error de Bravo se suma als problemes de Guardiola”. En aquest sentit, ahir el lloc web del rotatiu local Manchester Evening News es preguntava si el tècnic català està arrencant Agüero de la “columna vertebral” dels darrers anys juntament amb Kompany, Touré i Hart. “Després d'aquesta derrota per 4-0, les decisions de Guardiola es debatran amb força”, ja preveu Sid Lowe en el seu article al The Guardian. De fet, el mateix rotatiu ja qüestionava la decisió de deixar Agüero a la banqueta per reforçar el mig del camp.

I com no podia ser d'altra manera, el tercer nom propi recollit per la premsa anglesa, així com la de la resta del món, va ser el de Leo Messi. En aquesta ocasió, però, tot van ser elogis. “Oh nou! Not you again” (‘Oh no! Tu una altra vegada no'), va titular el sensacionalista Mirror, amb una imatge de Guardilola just al costat de la frase. “Messi es burla del seu antic cap amb un hat-trick i el Barça destrossa el City”, va afegir com a subtítol. Pel que fa a l'històric The Times va optar per un títol descriptiu que també assenyalava el tècnic català: “Tres gols de Messi, dues targetes grogues i una cruel lliçó per a Guardiola.”

LEO MESSI

Va ser el tercer protagonista de les portades, en aquest cas per acumular elogis

‘THE GUARDIAN'

“Després del 4-0 les decisions de Guardiola es debatran amb força”, avança
El sensacionalista ‘The Sun' va emprar un titular despectiu fent referència a Bravo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)