Barça

El protagonista

Leo Messi sentencia Mestalla

De fer un hat-trick que va servir per destrossar el Manchester City dimecres, a fer un doblet, amb un segon gol agònic de penal en el temps afegit, per sentenciar el València i endur-se tres punts vitals de Mestalla. En menys de 72 hores, tot això ha fet Leo Messi, el millor jugador del món. Un futbolista sense preu. L'afició blaugrana en gaudeix cada partit i els rivals, el pateixen.

Fa una setmana, contra el Deportivo al Camp Nou, el crac argentí tot just reapareixia de la seva lesió i ja va marcar al cap de tres minuts d'entrar al terreny de joc. Ahir, en la novena jornada de lliga, va tornar a marcar. Després del reguitzell d'entrades dures rivals i de la lesió d'Iniesta, i quan ja s'arribava a la meitat del primer temps, Messi, ja amb el braçal de capità, va obrir la llauna. Ho va fer després de rebre la pilota dins l'àrea a passada de Rakitic i connectar una canonada al pal curt de Diego Alves, que no va poder fer res per evitar el gol. A partir d'aquí, va començar un recital de l'argentí, que amb ocasions protagonitzades per ell mateix i diverses passades als seus companys, a punt va estar de deixar la feina feta en el descans. Diego Alves ho va evitar refusant amb el cos un xut de l'argentí amb poc angle, i també després a peus de Suárez, en una acció en què Messi havia assistit l'uruguaià.

Ja a l'inici del segon temps, i si Rakitic l'hagués vist i li hagués passat la pilota en lloc de xutar –al pal–, Messi també hauria pogut segellar les coses i evitar probablement la reacció del València. El cas és que el partit va fer un gir de 180 graus i calia tornar a remar. A estones va arribar a semblar que a Messi li fallaven les forces, però l'argentí, a falta d'oxigen, va recórrer a l'orgull. I el més important és que va insistir fins al final a la recerca del triomf. Seva va ser l'última passada a Suárez, abans que l'uruguaià fos tombat per Abdennour i Undiano Mallenco, en una de les poques accions que va encertar, xiulés penal. Calia assumir la responsabilitat i no hi havia dubtes que seria Messi –dimecres ja amb 3-0 sí que l'hi va deixar llançar a Neymar–, qui xutés aquest cop des dels onze metres. I, per si no hi havia ja prou pressió, al davant tenia un especialista en parar penals, Diego Alves. El brasiler ja havia aturat tres penals aquest curs i, dels 41 que fins ahir li havien xutat al llarg de la seva carrera, 19 no han entrat. Les cames de Messi, però, no van tremolar i el va superar amb un llançament ajustat al pal dret del porter, que li va endevinar la intenció però no en va fer prou amb la seva àgil estirada.

Un gol que val tres punts i que Messi, que ja n'acumula 7 en la lliga –pitxitxi, junt amb Suárez– i 14 entre totes les competicions, va celebrar amb ràbia, dirigint-se al sector de la graderia que li havia dedicat càntics de “Messi paga ja”, i altres de molt pitjors. Després dels objectes que es van llançar al camp, i tot i tenir una targeta groga, també va tenir unes paraules amb el linier, que finalment no van anar a més. I encara n'hi ha que no tenen clar qui s'ha d'endur aquest any la Pilota d'Or.

56
intervencions.
4
passades de mèrit bones.
1
pilota recuperada.
5
pilotes perdudes.
2
faltes comeses.
1
falta rebuda.
4
rematades.
2
gols. Dades facilitades per Carles Domènech. La transmissió d'en Puyal a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)