Girona

Futbol

Segona divisió A

La inoperància passa factura

El Girona veu trencada una sèrie positiva de cinc partits sense perdre, però continua immers en una de negativa de tres sense marcar

Els de Machín van tenir el control absolut del partit en la primera part, però no van trobar resposta al gol de Manucho (47'), en una de les escasses ocasions del Rayo

La ratxa positiva (cinc partits sense perdre) ha deixat pas a una de negativa (tres duels sense marcar) després de la derrota del Girona ahir a Vallecas en un partit en què el 99% de les vegades els de Pablo Machín, possiblement, no haurien perdut. Perquè que el Rayo s'emportés els tres punts fent tan poca cosa també és per fer-s'ho mirar. Però, com que en futbol 2+2 no sol fer quatre, una mala tarda del Rayo i una de regular del Girona es va traduir en un 1-0 força inexplicable. Els de Sandoval es van il·luminar en l'inici de la segona meitat i els de Machín no van trobar la inspiració, cosa que comença a ser preocupant perquè s'acosten als 300 minuts sense marcar. I el sisè lloc ja s'ha volatilitzat. El Girona s'ha despertat amb mal humor i desè, i avui encara pot rodolar uns quants graons més cap avall. La segona A és així. Es passa de l'eufòria a la misèria en un tres i no res.

La veu cantant

Segurament el guió que havia dissenyat Sandoval en la primera meitat li va sortir a l'inrevés, perquè la primera meitat va ser de control total del Girona. En atac, el Rayo Vallecano gairebé no va existir, i els de Machín no només van estar solvents en l'exercici defensiu, sinó que també van aconseguir tenir les regnes del centre del camp. En atac ja va ser una altra història, perquè a segona A totes les defenses tenen cara i ulls i la del Rayo, amb Amaya i Zé Castro a l'eix i Galán i Nacho als laterals, va ser prou fiable per subjectar Longo i per controlar les arribades de Borja García i Portu des de la mitja punta i les incursions d'Aday i Coris pels carrils.

Ni Bounou ni Gazzaniga van haver d'esforçar-se gaire en els primers 45 minuts, però el porter del Rayo va veure el futbol des de molt més a prop que no pas el del Girona. Va fer la impressió que els de Machín van tenir el domini de la situació en tot moment i en cap moment es va veure el Rayo d'altres partits, un equip capaç d'ensarronar el rival i fer-lo patir el que no està escrit. Per Vallecas, hi han passat ja uns quants equips i segurament cap va tenir uns 45 primers minuts tan plàcids com el Girona. Això

sí, als de Machín els va faltar una mica de profunditat per fer saltar la banca

i, quan van aconseguir portar la pilota a tres quartes parts de camp, també se'ls va fer fosc, amb Longo poc assistit a dalt. Tot i això, si algun equip va fer mèrits per foradar la porteria rival, va ser el Girona.

A remolc de seguida

Si algú necessitava després del descans que el guió canviés, era el Rayo Vallecano, no pas el Girona. Però la posada en escena dels visitants en el segon acte va ser força deficient. Possiblement perquè els madrilenys també van aprofitar el descans per carregar piles i ordenar idees. En dos minuts, els locals ja van fer molt més del que havien fet en els primers 45: dues ocasions, la segona de les quals va ser l'1-0. El gol local, que va trencar una llarga ratxa dels blanc-i-vermells sense encaixar, va ser una successió de fets evitables. Álex Moreno se'n va anar per la dreta de Juanpe, que va relliscar, i Manucho va trobar-se amb un regal a la frontal de l'àrea petita, perquè no és normal a segona A que un davanter rebi tot sol en zona de rematada i amb temps suficient per controlar sense que ningú no li faci ni pessigolles.

L'1-0 va canviar totalment la decoració del partit. El Rayo es va fer fort i el Girona es va començar a atabalar. Va perdre la frescor de la primera part i es va començar a precipitar. I Machín va moure fitxa. Primer amb Cristian Herrera. Pocs minuts després, amb Sandaza. I, finalment, amb Cámara, que al final va poder debutar. El Girona va acumular molts jugadors a dalt perquè els carrilers gairebé van acabar d'extrems, però el Rayo va tancar files i va saber administrar el gol de Manucho. Al Girona se'l va veure amb forces després de l'1-0 –grans ocasions de Longo i d'Aday–, però de mica en mica es va diluir i va acabar atacant amb poca convicció. Els locals en feien de sobres amb l'1-0 i pràcticament es van oblidar de Bounou. En van fer prou posant romegueres al mig del camp i solidificant-se en defensa. I el Girona no va trobar el camí del gol i es va estavellar en la seva inoperància.

GIRONA: Bounou; Ramalho, Alcalá, Juanpe; Coris (Sandaza, 70'), Pere Pons, Rubén Alcaraz (Cámara, 80'), Aday; Portu, Borja García; i Longo (Cristian Herrera, 63').

RAYO VALLECANO: Gazzaniga; Galán, Amaya, Zé Castro, Nacho; Cristaldo (Zuculini, 76'), Fran Beirán (Trashorras, 83'); Lass (Santi Comesaña 46'), Evert, Álex Moreno; Manucho.

LA PRIMERA PART

El Girona va ser clar dominador contra un Rayo atemorit, però no li va saber fer mal

TOT AL CAMP

MINUT A MINUT: 3' Borja García penja un córner al segon pal, però Rubén Alcaraz no precisa bé la centrada a l'àrea i Gazzaniga bloca la pilota sense cap dificultats. 11' Borja García té la pilota controlada a dins l'àrea sense que ningú l'entri, guanya la línia de fons i la seva centrada a l'àrea petita la remata Ramalho, massa alta. 17' Rubén Alcaraz recull una pilota solta en zona de tres quarts i el seu xut amb la dreta des de fora de l'àrea es perd un metre per damunt el travesser. 22' La centrada d'Evert des de l'esquerra es passeja per la frontal de l'àrea petita sense que cap jugador local l'endreci. La defensa visitant allunya el perill. 29' Nacho posa una pilota a dins l'àrea amb intenció però Manucho no arriba a desviar la pilota tot i estirar la cama entre dos dels centrals del Girona. 34' Borja García executa un córner i Juanpe s'aixeca més que ningú, però la seva rematada de cap es perd per damunt del travesser. 37' Alcalá endevina les intencions de Manucho i li tapa un xut des de la frontal de l'àrea. 39' Xut llunyà de Nacho amb l'esquerra que es perd desviat. 41' Longo acaba pescant una pilota a la frontal de l'àrea després d'una acció molt embolicada però el seu xut amb la cama esquerra es perd fora a l'esquera de la porteria local. 43' Portu obre per Coris i la centrada d'aquest amb la cama dreta des de la posició d'extrem no la tradueix en gol Longo, que en una situació immillorable posa la cama però la pilota es perd un pèl desviada. 46' Xut d'Evert des de la frontal de l'àrea que rebutja Bounou i Cristaldo recull el refús però remata massa alt. 47' 1-0. Galán se'n va molt fàcilment pel costat dret i envia una centrada a dins l'àrea on Manucho, absolutament sol a la frontal de la petita, té temps de controlar la pilota i batre Bounou, totalment venut. 50' Borja executa una falta al segon pal, Juanpe perllonga per Longo, que remata de cap i la pilota es perd per centímetres a la dreta de la porteria de Gazzaniga. 59' Aday xuta des del vèrtex de l'àrea, Gazzaniga rebutja la pilota i quan Borja és a punt d'aprofitar el refús del porter local, altre cop Gazzaniga posa una mà salvadora per enviar la pilota a córner 62' Ebert cargola una falta que anava a fora, però Bounou hi posa els punys i rebutja la pilota, que s'acaba perdent per la línia de banda. 64' Xut amb l'esquerra d'Àlex Moreno a fora. 66' Ebert ho prova ara amb la cama dreta i la pilota es perd un metre a la dreta de Bounou. 69' Nova rematada d'Ebert des de la frontal, sense prou punteria per inquietar Bounou. 82' Borja García vol connectar tal com ve una centrada des de l'esquerra, però la rematada li surt molt desviada. 84' Trashorras, només d'entrar, trepitja àrea i prova un xut que, desviat per Juanpe, surt a córner. 90' Àlex Moreno arriba amb velocitat fins a la frontal i prova un xut ras que Bounou atura amb una bona estirada. 91' Després que Alcalá s'intentés regirar dins l'àrea local, la pilota cau a Cámara, que des de fora l'àrea etziba un xut amb l'esquerra, potent però massa alt. 93' En un contraatac, Borja la posa dins l'àrea i Portu, que venia des del darrere, fa la rematada de cap, que Gazzaniga bloca sense cap problema.
GOLS: 1-0 (47') Manucho. ÀRBITRE: Ais Reig, del comitè valencià. T.G.: al local Fran Beirán (79'), i als visitants Ramalho (25') i Rubén Alcaraz (69'). T.V: cap. PÚBLIC: 7.385 espectadors a Vallecas. INCIDÈNCIES: Es va guardar un minut de silenci per la mort de l'exjugador del Rayo B Juan Tirso i del pare de l'entrenador del Girona, Pablo Machín.

SENSE ENSURTS

En defensa, els de Machín també es van imposar i Bounou va ser un espectador més

PUNT D'INFLEXIÓ

L'acceleració local en la segona part va tenir premi en la primera ocasió de gol (1-0, 47')

A REMOLC

Malgrat dues oportunitats, de Longo i Aday, el Girona va perdre la frescor i el nord
El Rayo va tancar files i el Girona no en va fer prou anant a totes per buscar l'1-1