3a divisió FEF

futbol català

3a divisió

El Palamós sí que bat el líder

Defensiu.El degà venç per 1-0 el Peralada en un partit marcat per un plantejament molt defensiu i el gol de Serramitja d'estratègia. Els de Mármol encadenen quatre jornades sense encaixar cap gol

El Peralada és un martell insaciable que busca la porteria rival una vegada i una altra i de totes les maneres hagudes i per haver, però ahir no va aconseguir reblar el clau contra el Palamós i va patir la primera derrota de la temporada. I és que el Palamós, igual que la setmana passada a la Jonquera, va tornar a demostrar que aquesta temporada és un camaleó. Un equip fet per atacar va tornar a cedir la iniciativa al rival –obligat en part pel potencial del Peralada– i va fer una demostració de solidesa defensiva que va portar els xampanyers a la desesperació –amb Guillem Cornellà jugant de central a causa de les baixes–. A més, els de Joan Mármol van tornar a treure profit de la pilota aturada per acabar fent el gol de la victòria en una jugada d'estratègia executada a la perfecció i culminada per Marc Serramitja. Tan clar tenia el Palamós que el partit depenia d'una bona defensa que Joan Mármol va plantejar un marcatge a l'home d'aquells que es veuen poques vegades en el futbol. Moha va perseguir fins a la sacietat Coro per tot el camp i va limitar molt les seves aparicions. De fet, excepte la primera mitja hora, en què el xampanyer va estar molt participatiu, Coro no va tenir la incidència habitual en el joc dels seus, i l'equip ho va notar a l'hora d'intentar fer mal entre línies. L'arrencada del Peralada va ser d'aquelles que fan por a qualsevol rival. Tot i que la primera ocasió va ser del Palamós en un contraatac culminat amb un xut als núvols per Ivan García, els visitants van imposar el seu ritme des del primer minut. Boniquet i Coro, partint des de la banda però amb molta llibertat, es van convertir en un malson per a la defensa del Palamós i van generar constantment sensació de perill. Jorge Sureda i Víctor Alonso van tenir les primeres a partir de jugades d'estratègia i Keita va tenir la més clara en una falta indirecta dins l'àrea que va refusar la defensa. Coro tampoc va voler faltar a la festa i va provar sort amb dues rematades desviades. Però el degà, ben ordenat en defensa, no es va deixar intimidar. Sabia que concedir ocasions era inevitable, però no va permetre que cap fos prou clara per fer tremolar l'estadi. A poc a poc el Palamós es va treure la por de sobre i, a banda de defensar, va començar a treure el cap en atac. Al final de la primera part Feixas ja va fer treballar Gianni i en la segona el degà va tornar a tenir presència en atac en els primers minuts, tot i que el perill el va generar més el Peralada, sobretot amb un bon xut creuat de Serrano que Manzano va aconseguir desviar. Tot i el pas endavant del Palamós, sempre semblava que el gol del Peralada estava més a prop, però en el 60' el guió li va acabar de sortir rodó a Mármol. En una jugada d'estratègia en un córner, Jaume Duran es va desfer de dos defenses i la seva passada de la mort la va finalitzar Serramitja amb un xut des de la frontal de la petita impossible per a Gianni.
Contra una muralla
El Peralada havia insistit buscant el gol en tot moment i l'1-0 no li va fer canviar els esquemes. Amb el Palamós altra vegada centrat a defensar i buscant només els contraatacs amb Agi, els xampanyers van tornar a posar setge a la porteria de Manzano. Fins a vuit ocasions va arribar a tenir el Peralada, però entre la defensa, que ho va refusar tot, i Manzano, que va tenir una actuació sublim traient mans impossibles, el Palamós va aconseguir mantenir l'1-0 fins al final i assegurar-se una victòria que li reforça la moral encara més.

PALAMÓS 1 PERALADA 0

PALAMÓS: Manzano, Sergio García, Guillem Cornellà, Ayala, Subi, Gerard Herrera, Serramitja, Moha, Ivan García (Agi, 74'), Aleix Feixas (Biel Gasca, 93') i Jaume Duran (Pimentel, 87'). PERALADA: Gianni, Chele, Nacho Ruiz, Vallho, Pablo Carbonell, Jorge Sureda (Javi Sánchez, 55'), Victor Alonso (Marc Carbó, 72'), Boniquet, Coro, Keita (Serrano, 55') i Draman. GOLS: 1-0 (60') Serramitja. ÀRBITRE: López Jiménez. T.G.: als locals Moha i Ivan García; i al visitant Nacho Ruiz. T.V.: cap. PÚBLIC: uns 400 espectadors.
El partit l'ha decidit l'encert de cara a porteria. Hem fallat més del que és habitual i ells han aprofitat l'ocasió que han tingut
Ens han plantejat un partit estrany. Al marcatge a l'home a Coro no hi estem acostumats
Arnau Sala
entrenador del peralada

ELS VESTIDORS

He d'elogiar el sacrifici de jugadors que han hagut de fer el que no els agrada. Em sap greu per l'afició, perquè no ha vist un partit alegre
És un partit molt positiu: porteria a zero un altre cop i seguim sumant punts vitals
Joan Mármol
entrenador del palamós

El Peralada perd la condició d'invicte

Ja no queda cap equip invicte en el grup català de tercera divisió. Després de les deu primeres jornades de lliga, el Peralada era l'únic equip que encara no coneixia la derrota, però ahir va cedir. És el segon partit en què els xampanyers deixen escapar punts aquesta temporada –van empatar contra la Muntanyesa (1-1)–, i tots dos han estat a domicili. Els xampanyers, però, continuen sent l'equip menys golejat (4) juntament amb la Jonquera. Curiosament, la setmana passada el Palamós també va ser l'equip que va prendre la condició d'invicte a la Jonquera. En canvi, els palamosins encadenen quatre jornades sense encaixar cap gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)