Més esport

pàdel

campionat de catalunya

Ari i Marrero alcen el títol de campiones

Pàdel. Van superar en la final del català Sainz i Triay, la cinquena parella del món. En nois, Sanmartí –10 títols– i Company van dominar amb claredat

La XXIV edició del campionat de Catalunya absolut de pàdel va coronar diumenge a les pistes del RC Polo la canària establerta a casa nostra Marta Marrero i la reusenca de només 19 anys Ari Sánchez, en categoria femenina, i el barceloní Enric Sanmartí i el gironí Gerard Company, en la masculina, que junts sumen catorze títols de campions. El torneig va aplegar 330 parelles distribuïdes en nou categories en funció del nivell –sis masculines i tres de femenines–, el rècord absolut des que es disputa el torneig i que constata la bona salut d'aquest esport al Principat.

La final femenina va enfrontar la barcelonina Lucía Sainz i la jugadora de Maó establerta a Montgat Gemma Triay, cinquenes en el rànquing World Padel Tour –el millor circuit del món– contra Marta Marrero, extennista de 33 anys que ja és la número u del món formant tàndem amb la madrilenya Ale Salazar, i Ari Sánchez –setzena–. El fet que la jugadora del RC Polo Sainz i la balear Triay juguin juntes enguany en el circuit mundial amb gran resultats les feia favorites per conjunció al davant d'una parella feta expressament per al campionat. Marrero-Sánchez, però, es van imposar 6-4, 3-6 i 6-1.El quadre femení, per tant, va tenir un gran nivell amb diverses jugadores entre les millors del món.

En la categoria masculina, Sanmartí i Company es van adjudicar en dos sets la final contra Rubén Rivera i Eduard Bainad: 6-3 i 6-3. Amb aquest triomf, Enric Sanmartí és proclamat per desena vegada (2003, 2004, 2005, 2007, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 i 2016) campió de Catalunya de pàdel i supera el mestre i actual seleccionador català, Javi Casadesús, amb qui estava empatat a nou títols. Sanmartí s'havia adjudicat els cinc títols anteriors seguits amb l'argentí Nelson Adrián Biglieri. Els quatre primers els va aconseguir precisament al costat de Casadesús, amb qui va formar una parella de primer nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)