2a divisió FEF

futbol

barça b

Sempre al rescat

El davanter d'Almeria, amb un doblet contra el Sabadell, va posar fi a la mala ratxa del Barça B tal com va fer el curs passat, liderant l'equip quan estava en zona de descens

Quan hi ha crisi, el Barça B té algú a qui agafar-se. Sigui el sotrac gran o petit, el filial blaugrana troba consol en Dani Romera (La Cañada de San Urbano, Almeria, 1995) que dissabte passat va posar fi a la sequera del seu equip amb un doblet. Després d'un inici espaterrant, els de Gerard López encadenaven tres jornades sense guanyar i sense marcar, però Romera va aparèixer contra el Sabadell i va fer un doblet. El davanter andalús també va ser el principal artífex de la reacció blaugrana del curs passat quan va arribar en el mercat d'hivern amb l'equip en descens i va marcar sis gols que van reportar als blaugrana un benefici directe de deu punts.

El doblet de Dani Romera contra el Sabadell s'emmarca en una situació clau per al Barça B, perquè el primer lloc es començava a allunyar. “Sabíem que el gol arribaria perquè estàvem en el bon camí”, reconeixia el davanter després del duel. Aquesta temporada no ha estat fàcil per al jugador, que arrossegava una lesió desafortunada: en un dels últims entrenaments del curs passat, sense res en joc, es va trencar el menisc. “Després d'haver estat quatre mesos aturat, era important marcar per la confiança que dóna sempre un gol”, va dir. Romera va tornar a jugar a principi d'octubre, escurçant la seva recuperació prop d'un mes. “És una característica que l'ha acompanyat des que era petit. Quan era benjamí, per exemple, va marcar cinc gols amb el cap en un torneig en què tots els rivals eren més grans que ell”, explica Francis Martin, el seu mentor i descobridor quan jugava a l'equip del seu barri, La Cañada, a la perifèria d'Almeria. “Aquesta mateixa determinació l'ha dut a portar molt bé el debut en la primera divisió quan era molt jove, amb 18 anys, i també a adaptar-se a un club tan gran com el Barça”, admet. Es tracta, a més, d'un dels jugadors amb més carisma del vestidor i un notable estudiant d'INEFC. “Tot plegat prova que s'ha adaptat a un context molt diferent de la millor manera possible”, afegeix Martín. A banda dels acadèmics, els números al terreny de joc també són notables, 8 gols en 16 partits des que va arribar el gener passat però sobretot, la sensació que el Barça B tindrà un davanter que li traurà les castanyes del foc quan ho necessiti.

18
anys
tenia Dani Romera quan va debutar a primera divisió amb l'Almeria, a Balaídos (3-1).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)