Espanyol

Quique intenta refredar el cas Felipe Caicedo

La polèmica. El tècnic no vol atiar més el foc i gira full en l'incident de dissabte amb l'internacional

L'Espanyol encara no ha agafat volada en el pla esportiu però sí que ho ha fet en les interioritats de la plantilla. El club blanc-iblau comença a tenir problemes d'egos com les gran plantilles de la lliga. Grans jugadors que no estan a gust o que no acaben de trobar l'estima necessària del seu tècnic per rendir sobre la gespa. L'últim cas que ha sortit a la llum és el de Felipe Caicedo. Aquest assumpte no és nou i cal remuntar-se a l'estiu, en què ja hi va haver un conat d'incendi. El futbolista va intentar forçar la seva marxa perquè no acabava de veure clar el seu futur esportiu a la plantilla blanc-i-blava. L'Espanyol havia fitxat Leo Baptistão i en l'últim dia de mercat va amarrar la contractació d'Álvaro Vázquez. L'internacional veia desplaçat el seu protagonisme i va donar poders a un agent extern perquè li busqués una nova destinació en alguna lliga europea. L'Espanyol no va acceptar les ofertes que van arribar de la lliga. Una del Deportivo per menys de tres milions d'euros i no volia regalar el seu futbolista. Per la seva banda, el davanter es negava a marxar a fer una nova aventura asiàtica. Extraoficialment, des de la Xina van arribar a oferir prop de 15 milions d'euros. No es va arribar a cap acord i l'Espanyol no volia regalar un futbolista a qui havia apujat el sou dues vegades en dos anys i, de retruc, li havia comprat la totalitat dels drets.

“No hi ha cas Caicedo”, va dir pels volts de l'estiu el conseller delegat, Ramon Robert, per donar per mort el tema o, si més no, per no atiar més el foc. És evident que el cas Caicedo continua ben viu. Ho era abans i ho és ara. L'equatorià és habitual suplent a l'Espanyol i no troba el lloc perquè el seu futbol flueixi per les seves característiques físiques. El davanter d'àrea no està capacitat per fer llargs recorreguts com els que poden fer Baptistão, Gerard Moreno i Álvaro Vázquez. Una situació que contrastat amb la que viu amb l'Equador. Allà és la figura de la selecció, on és el tercer màxim golejador, amb cinc dianes, del grup sud-americà del mundial per darrere de Cavani i Arturo Vidal. Té estatus de figura i aquí pensa que s'està pansint. El xoc de trens entre Caicedo i l'Espanyol era qüestió de temps i pot anar creixent. L'últim: la seva expulsió per doble groga contra l'Eibar dissabte en deu minuts. Una situació que va fer sulfurar Quique Sánchez Flores, que la hi va recriminar públicament arran de gespa. El tècnic ahir va voler ser comprensiu i rebaixar la tensió existent en un intent de refredar la situació. Primer va deixar clar que no hi ha cap problema d'actitud amb el futbolista. “Arrossega dèficits d'entrenament des de la pretemporada com algunes setmanes després, però és un noi que s'entrena bé i no tenim cap problema amb ell”, apuntava el madrileny. Qüestionat sobre el seu incident, va tornar a reiterar les paraules de dissabte després del partit. “No puc comentar res. És una cosa que necessitava transmetre-la a ell, ho vaig fer i ja està dit. No hi ha res més a dir.” Tot i això, el tècnic no va voler aclarir de manera explícita si continua comptant amb l'internacional. “El paràmetre d'elecció de jugadors és el mateix, exigència i resposta en els entrenaments, i a partir d'aquí, màxim compromís, els jugadors es trien sols.”

Ara caldrà veure com evoluciona la situació de cara al futur. De moment Caicedo jugarà avui de titular la supercopa de Catalunya i es perdrà el partit de dissabte contra el Betis per sanció. Més enllà es podrà valorar si Quique continua comptant amb el futbolista o bé decideix castigar-lo. El cas Caicedo segueix ben obert, com a mínim, fins al mercat d'hivern, on hi haurà marge de maniobra.

LA POLÈMICA

“No puc comentar res. És una cosa que necessitava transmetre-la a ell, i ja està dit”
“És un noi que s'entrena bé i no tenim cap problema amb ell”, diu el tècnic

“Quan vegi l'equip estable el mantindré en el temps”

L'Espanyol vol avançar en la classificació. Fins ara, la inversió feta a l'estiu, de 15 milions d'euros, encara no té resposta sobre la gespa. Els blanc-i-blaus segueixen a la recerca del seu model de joc més efectiu per sumar una segona victòria que encara no ha arribat. El balanç estadístic és pobre i, tot i no perdre en les darreres tres jornades, amb tres empats consecutius, l'equip vol sumar de tres en tres i sortir de la zona baixa de la taula. “Si calia empatar el partit, millor fer-ho amb gols, havíem de marcar després de tres partits sense fer-ho”, explicava ahir el tècnic, que tornava a incidir que no pot fer gaires moviments a la banqueta: “Quan vegi l'equip estable el mantindré en el temps”, i tampoc volia fer sang amb Martín Demichelis, debutant dissabte. “Va estar en la defensa que va encaixar i en la que no va encaixar, sap de què va tot això”, va concretar el madrileny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)