Publireportatge

Arriba el còmic manga ‘No tinc nom’, una acció innovadora d’Esportcat dirigida al públic jove

Amb aquest projecte, Esportcat vol promoure els valors i la pràctica esportiva en igualtat i sense estereotips

Anna Caula: “Amb el còmic, volem inculcar a les adolescents que no tenen perquè deixar la pràctica esportiva”

Mostrar l’esport no només com una eina de salut, sinó també de cohesió i integració social. Treballar perquè ningú es quedi fora de l’esport, especialment els més joves. Fer visibles els i les referents, sobretot femenines, per tal de trencar els estereotips que frenen la pràctica esportiva.

Esportcat-Generalitat de Catalunya ha assumit aquests reptes en la legislatura de l’esport femení, on lidera polítiques que busquen promoure i potenciar l’esport femení, incentivant, alhora, els bons hàbits de la població infantil i jove. Una acció innovadora, fresca i dirigida al públic més jove, és la creació del còmic manga ‘Namea ga nai / No tinc nom’.

Aquest projecte amplia la sèrie d’iniciatives impulsades pel Govern, amb llenguatges i públics objectius diferents, per donar visibilitat a l’esport femení i generar-ne referents. Moments com l’acte ‘Entre totes, tot’, a Tarragona, amb 4.000 persones empoderant aquest àmbit; el congrés ‘La igualtat en joc’, celebrat amb èxit a l’Inefc; l’espai lúdic esportiu Totesport, on 10.000 nens i nenes van gaudir amb les seves ídols, o l’exposició ‘Jugo com una nena’, al Palau Robert, que l’estiu passat van veure més de 51.000 persones per reivindicar l’esport femení i obrir noves mirades.

Amb les històries de l’Alicia, l’Abril i l’Emily, de 16 i 17 anys, es vol transmetre als i les adolescents dels beneficis de la pràctica esportiva en igualtat i sense estereotips. Totes tres comparteixen la mateixa passió: l’esport. En el seu últim any a l’institut, cadascuna s’enfronta a desafiaments únics, tant dins com fora dels camps de joc. Amb determinació, treball dur i el suport dels seus amics, aquestes joves esportistes lluiten per assolir els seus objectius i fer realitat els seus somnis.

“Abans de començar aquesta legislatura semblava que l’esport femení no existia, per això el nom del còmic representa una mica aquest fet. Aleshores, vam pensar i buscar altres maneres de comunicar i arribar a les persones. Amb un còmic manga volem fer entendre a les adolescents que no tenen perquè deixar la pràctica esportiva”, comentava la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula i Paretas, durant la presentació de la publicació al saló Manga Barcelona, acompanyada de la representant territorial de l’Esport a Girona, Anna Julià Camps.

Caula explica que “la nostra idea és motivar i estimular, que sigui un projecte pedagògic. Volem que els futurs guions d’aquest còmic siguin construïts per tots, que hi hagi una participació de tothom, aportant idees per trencar estereotips. El còmic manga ha fet molta feina per incentivar la pràctica esportiva i, per això, volem obrir un imaginari que ens apropi a tots en la igualtat d’oportunitats, deixant de veure determinats esports com només de noies o només de nois”.

Per la seva banda, el guionista del còmic, Pau Fernández, que rep el nom artístic de ‘Zule’, juntament amb la dissenyadora gràfica Joanna Guini, han elaborat aquest còmic manga per explicar un relat inspirador que demostra que, amb perseverança i esforç, res no és impossible. “Vaig estar un temps investigant sobre com podia anomenar la meva història i vaig arribar a la conclusió que la millor manera era representar un sentiment que hi ha a la societat envers les dones al món de l’esport. I és que no tenen suficient representació i no tenen nom, no se les coneix com a tal. A més a més, per no quedar-me només aquí, no vull que acabi sent un ’no tinc nom’ com a individu, sinó com a col·lectiu, intentant aconseguir un futur millor”, ha assegurat ‘Zule’.

Més informació:
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)