FEB

Mario Kasun s'entrena amb el Collblanc

EBA. L'expivot del Barça, que viu al Masnou, s'ha incorporat a la disciplina del conjunt de l'Hospitalet mentre espera ofertes que li facin el pes

L'expivot del FC Barcelona Mario Kasun (2m12, 1980) entrena des de fa deu dies amb el Collblanc, tot esperant rebre alguna oferta que li faci el pes. De fet, aquest dissabte passat el croat ja va disputar minuts amb els qui de moment són els seus nous companys en la Copa Hospitalet EBA que el seu equip va disputar i vèncer contra el CB L'Hospitalet. De moment és això, tot i que el club treballa per tal que, mentre no trobi equip, jugui amb ells, una possibilitat prou factible.

Encantats

Allunyat de l'elit des del desembre del 2012, quan va ser tallat pel Montepaschi de Siena –en aquell inici de temporada encara va jugar 8 partits d'Eurolliga, amb 5 punts i 4 rebots de mitjana–, Kasun viu a El Masnou amb la seva parella, convilatana de Santa Coloma de Gramenet. Tot el 2013 se'l va passar sense jugar fins que va fitxar, per quatre mesos, per un club de Dubai, amb el qual va jugar la lliga dels Emirats Àrabs. Per aquests quatre mesos, Kasun va cobrar 120.000 euros, fet que, en part, explica que hagi rebutjat ofertes de 100.000 per una temporada de clubs europeus.

L'amistat del tècnic i director esportiu del Collblanc, Josep Maria Marsà, amb la parella del pivot és el que l'ha portat a entrenar amb el club. “Ell entrena, es manté en forma i, per la nostra banda, aconseguim millorar els entrenaments i una repercussió que d'altra manera no tindríem”, explica Marsà. “És gran, molt gran, i obliga els nostres interiors perquè, a banda d'això, té molts moviments al pal baix i té bona mà: estem parlant d'un paio de 34 anys que va jugar a l'NBA i va estar dues temporades al Barça!”

En un primer tast del que podria ser en cas que finalment el jugador accedís que li fessin fitxa mentre no troba equip –“Si arribem a un acord, que en cap cas serà econòmic, podria marxar el mateix dia que trobés una oferta que ell consideri bona”–, dissabte, en el triomf 75-65 del Collblanc, va acabar amb 15 punts, 10 rebots i 5 taps en 18 minuts de joc.

Pel nostre club és un fet històric tenir un exjugador de l'NBA, l'Eurolliga i l'ACB treballant amb nosaltres. Entrenar-lo és un luxe
El seu nivell és molt superior a la mitjana de la categoria. Tenir-lo ens millora a tots
Josep Maria Marsà
ENTRENADOR DEL COLLBLANC

Dels Magic d'Orlando al Barça

Mario Kasun va arribar al Barça l'estiu del 2006, després de dues temporades als Orlando Magic de l'NBA, amb els quals va jugar 73 partits. Al club blaugrana, Kasun va tenir una primera temporada marcat per les lesions –només 38 partits entre ACB i Eurolliga– i una segona en la qual va acreditar 9,6 punts i 3,9 rebots a l'Eurolliga i 7,8 i 3,5 a l'ACB, generalment molt condicionat sempre per la rapidesa amb què cometia faltes. En els dos exercicis, Kasun només va aixecar un títol, la copa del 2007, a Màlaga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)