ACB

L'experiència és virtut

Lliga Endesa. En vista de la impossibilitat de fitxar un base amb recorregut, i amb un mercat magre i incert, el Barça estudia ara apostar per un director de joc amb moltes hores de vol

Descartat el fitxatge de Tyrese Rice i amb l'opció d'incorporar un jugador de perfil similar però amb incògnites quant al rendiment a Europa (Bynum), una tercera via reposa sobre la taula del Barça en la recerca del base que falta per completar la plantilla: la via de l'experiència. En aquest sentit, el món dels representants ja sap que als despatxos del club blaugrana es veu amb bons ulls la possibilitat de fitxar un base amb moltes hores de vol per reforçar la consolidació de Satoransky.

Les circumstàncies

El mercat s'ha anat fent petit i ple d'interrogants un cop descartada del tot la temptativa del fitxatge de Rice. I si bé un perfil similar però amb un rol més secundari com el de Will Bynum no desagrada –bon professional i que fa anys que s'ha especialitzat en el paper de segon base–, el cert és que la poca experiència en el bàsquet europeu i els interrogants associats que això genera han fet que no s'acabi de veure del tot clar fitxar-lo –a ell o a un altre jugador de característiques similars–. Tot, en el marc d'una convicció de dues cares: la impossibilitat de portar un base de qualitat superior i amb recorregut, de 27 o 28 anys, i l'entrega definitiva de primer de bord en la direcció a Satoransky.

Gat vell

Un altre aspecte reforça la nova via que s'explora: la sensibilitat d'una posició, la de base, que és la que organitza el joc de l'equip, una situació que amb totes les novetats que hi haurà en la plantilla (Ribas, Perperoglou, Vezenkov, Lawal i Samuels) adquireix més importància. És a dir, un home amb molta experiència ajudaria a escurçar temps en la conjunció dels nous i a entrar en els sistemes de l'entrenador. Així, l'opció de portar un base amb moltes hores de vol, comprensió del joc i substància competitiva guanya pes i, si bé els trets que es busquen limiten força el mercat, hi ha jugadors sense equip que s'ajusten al perfil.

No hi ha cap decisió presa ni cap jugador fitxat, tot i que, en una direcció o altra (base anotador o base experimentat), els objectius estan molt delimitats. I és aquí on el Barça està immers, sense excessiva pressa, valorant els pros i els contres d'un contracte que –això passarà sigui quin sigui el jugador que vingui– serà per una única temporada.

Pablo Prigioni encaixa en el perfil

L'ESPORTIU

En les últimes hores els moviments a l'NBA han fet que Pablo Prigioni (1977) emergeixi com el perfecte exemple del que busca el Barça. Traspassat dels Rockets als Nuggets aquest diumenge en un paquet amb quatre jugadors –dos d'ells, els exblaugrana Papanikolaou i Dorsey–, el seu baix contracte, amb únicament poc més de 440.000 dòlars garantits, el feia susceptible de ser alliberat per la franquícia de Denver. Un fet que per normativa es va dur a terme aquesta passada matinada i, d'aquesta manera, ha quedat lliure i passa a ser a ser el candidat ideal per al perfil de base experimentat que busca el Barça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)