Barça

Futbol

Primera divisió

Us toca a vosaltres

La lesió de Leo Messi, que el deixarà fora durant tres setmanes, situa Neymar i Luis Suárez com a referents de l'equip

El Barça va guanyar nou dels dotze partits que l'argentí es va perdre el curs passat

Leo Messi es toca l'interior de la cuixa dreta. Fa un gest de dolor. Mira cap a la banda. Luis Enrique crida Arda. Canvi. I l'argentí, a la banqueta, amb gel a la cama. Aquesta va ser la seqüència que va fer posar les mans al cap i l'ai al cor dels culers durant el partit de dimecres contra l'Atlético. Les tres setmanes de baixa que han previst els serveis mèdics del Barça per la ruptura muscular a l'adductor de la cuixa dreta impediran a l'argentí liderar l'equip en els propers tres partits –dos de lliga i un de Champions–, que haurà de viure des de la graderia o des de casa. Per desgràcia, Messi ja sap de què va. Fa un any, es va fer una lesió encara més greu –trencament del lligament col·lateral intern del genoll esquerre– que el va tenir apartat dels terrenys de joc gairebé dos mesos. La temporada passada, el Barça se'n va sortir molt bé gràcies, en gran part, a Neymar i Luis Suárez. Ells dos van marcar tots els gols del Barça en la lliga mentre Messi va estar lesionat, en total vint, deu cada un. Només Rakitic i Sergi Roberto van ajudar en l'aspecte golejador, amb tres gols en la Champions League.

El que semblava, el curs passat, una catàstrofe per la lesió de Messi, el Barça de Luis Enrique ho va convertir en una gran ocasió per demostrar que l'equip anava més enllà del talent del millor jugador del món. L'argentí es va perdre deu partits, dels quals el Barça en va resoldre vuit amb victòria. Només va empatar al camp del Villanovense en l'anada dels setzens de copa del Rei i va perdre contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán en un partit en què els de Luis Enrique van merèixer molt més. Amb la temporada més avançada, Messi es va perdre dos partits més per un còlic nefrític, i el Barça en va guanyar un contra el Guangzhou i va empatar l'altre contra el València. Jugar sense Messi és un handicap, però al cap dels culers està ben present com va resoldre la baixa l'equip ara fa un any, fet que segurament els fa ser optimistes en aquestes setmanes que vindran.

El Barça necessitarà, un any més, superar l'absència de Messi amb el seu millor futbol, i per aconseguir-ho, de ben segur que necessitarà el talent de Neymar i Suárez. L'uruguaià ha començat la temporada en un gran estat de forma, i ja ha aconseguit set gols en els set partits que ha disputat. També Neymar ha tornat en forma dels Jocs Olímpics. El brasiler ha jugat quatre partits i ha marcat dos gols. Ells dos, les dues puntes del trident que Luis Enrique té disponibles, hauran de fer oblidar la lesió del crac de Rosario.

Bauza, empipat


Luis Enrique perdrà el seu millor home en tres partits, i Edgardo Bauza, en dos, i de molt importants, perquè seran de classificació per al mundial de Rússia. El seleccionador argentí, en declaracions a FOX Sports es va mostrar molest per la nova lesió de Messi. “El Barça sempre ens demana que el cuidem molt, però després ells no el cuiden gaire”, va criticar Bauza. El tècnic de l'albiceleste va afegir, en declaracions a Radio Nacional d'Argentina, que els serveis mèdics de l'AFA no coneixen exactament l'abast de la lesió, i que volen parlar amb el jugador abans de descartar-lo definitivament per jugar contra el Perú i el Paraguai: “No sabem quin és l'abast exacte de la lesió, només tenim el comunicat oficial del Barça. Intentarem parlar amb Leo, per veure com està, i que els metges del Barça parlin amb els de la selecció per determinar quin és el grau de la lesió.”

CURS 2015/16

El Barça només va deixar escapar tres punts en la lliga durant la lesió de Messi

SUÁREZ I NEYMAR

Han començat en molt bona forma la temporada, i ja han marcat nou gols entre tots dos

BAUZA, CRÍTIC

“El Barça sempre ens demana que el cuidem molt, però després ells no el cuiden gaire”

El M'gladbach envia els millors desitjos a Messi

Qualsevol aficionat al futbol lamenta la lesió de Messi, i també el proper rival del Barça en la Champions. El Borussia Mönchengladbach va enviar un missatge de suport al blaugrana a través de les xarxes socials. Amb una imatge de Messi assegut a la gespa després de lesionar-se i el text Que et milloris!, el club alemany afegia: “Llàstima. Ens hauria agradat veure't dimecres amb el Barça al Borussia Park.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)