Barça

Reoberta la causa contra Neymar

Sant tornem-hi. L'Audiencia Nacional revoca la decisió del jutge De la Mata d'arxivar el cas Neymar, entenent que en la transferència del jugador brasiler al Barça es van produir delictes d'estafa i de corrupció entre particulars

L'Audiencia Nacional va ordenar ahir la reobertura de la causa contra Neymar Jr. i el seu pare per estafa i corrupció entre particulars derivada dels contractes entre el Barça i el Santos en el fitxatge del davanter brasiler. La causa, que havia estat arxivada al mes de juliol pel jutge De la Mata, és conseqüència de la querella presentada per l'empresa de representació de futbolistes DIS, que posseïa el 40% dels drets federatius del jugador, i que segons la fiscalia va deixar de cobrar 3,2 milions d'euros, en xifrar els diners reals pagats pel Barça en 83 milions. D'aquesta manera, L'Audiencia Nacional ha admès el recurs de la fiscalia contra la decisió de De la Mata, que va considerar que les conductes denunciades no encaixaven amb un procediment penal i que podien tenir “repercussions esportives, ètiques i disciplinàries”. Després d'examinar els contractes en què es detallen les condicions de la transferència, els magistrats han trobat indicis de corrupció, ja que, segons el seu punt de vista, “mitjançant la signatura dels contractes es va alterar el lliure mercat de fitxatges dels futbolistes”.

Altres documents parlen d'un acord per disputar un partit amistós entre el FC Barcelona i el Santos en el qual es va pactar que, si no se celebrava mentre Neymar fos jugador blaugrana, el Barça abonaria al Santos 4,5 milions d'euros. “A través d'aquest contracte s'aprecia el desconeixement dels drets a favor de DIS i la vinculació d'aquest pacte al fitxatge del jugador”, assenyalen els magistrats.

El FC Barcelona va respondre a la decisió de l'Audiencia Nacional a través d'un comunicat, en què va expressar la seva absoluta disconformitat amb els raonaments inclosos en la resolució. “Durant el judici, el FC Barcelona mantindrà les tesis que sempre ha defensat al llarg del procés i demostrarà la innocència de tots els investigats. Entenem que no es va produir cap mena d'infracció penal”, va concloure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)