Barça

futbol

Barça

Defensa en ‘quatre'

Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti i Digne són ara mateix els únics integrants de la rereguarda amb què pot comptar Luis Enrique

A Mestalla ja van actuar plegats i el seu rendiment en el que va de curs està sent notable

Sergi Roberto, Javier Mascherano, Samuel Umtiti i Lucas Digne. Aquests quatre jugadors són els únics que ara mateix, té Luis Enrique per completar la defensa en els propers partits. És la rereguarda que apunta a demà contra el Granada, tret que recuperi l'esquema amb una línia de tres al darrera, i també per dimarts a Manchester, tret que la recuperació d'alguns dels jugadors que són baixa, sigui més ràpida del previst. Gerard Piqué i Jordi Alba es van lesionar contra el City fa poc més d'una setmana –el de la Bonanova va patir un esquinç al turmell dret i el de l'Hospitalet una elongació al bíceps femoral de la cama esquerra– i el seu període de baixa es va fixar en tres i dues setmanes respectivament. Jérémy Mathieu es va afegir a la llista dimarts al Nou Estadi, d'on es va haver de retirar a mig partit, i en té també per tres setmanes, encara que ja s'hagués perdut el duel contra els citizens per sanció. I Aleix Vidal, ja no va ni viatjar a Tarragona per culpa d'unes molèsties de les quals ahir encara no s'havia recuperat. Encara que ho faci, tampoc compta per a Luis Enrique.

A diferència del que ha estat habitual en partits com el de demà doncs, avantsala d'una altra setmana duríssima amb els partits a domicili contra el City i el Sevilla, el tècnic asturià no només no podrà tirar de rotacions sinó que no tindrà gaire on escollir ja que les peces estan comptades. Que els defenses disponibles siguin els justos però, no hauria de ser sinònim de preocupació veient el seu rendiment en el que va de curs. D'entrada, Sergi Roberto és el lateral dret titular i el mateix Luis Enrique va dir no fa massa que no veia un lateral dret millor que ell per al Barça. El reusenc ha sabut omplir el buit deixat per Dani Alves i s'ha convertit en indiscutible –9 partits com a titular–, sent a més clau en atac, amb 4 assistències.

Pel que fa a la parella de centrals, no serà el primer cop que Mascherano i Umtiti coincideixen a l'eix de la defensa. Ja ho van fer dissabte a Mestalla, on de fet, la rereguarda la van completar Sergi Roberto i Digne. L'argentí i el francès però, ja van actuar plegats com a centrals en la tornada de la supercopa d'Espanya (3-0). A títol individual, l'inici de temporada de Mascherano no ha estat el millor, però acostuma a ser una garantia i en alguns dels darrers partits, com a Mönchengladbach o contra el City, com a lateral dret, va completar grans actuacions. Umtiti en canvi, és el fitxatge que més està convencent i el seu rendiment va en augment fins al punt que sembla haver-li guanyat la partida a Mascherano, encara que a nivell de minuts, això no sigui així. I és que l'argentí acumula 829 minuts disputats mentre que el francès –va estar lesionat tres setmanes– en porta 611. No s'ha d'oblidar tampoc que Mascherano és l'únic defensa disponible de l'onze de gala de les dues últimes temporades. I mentre no es recuperi Piqué, que és improbable que estigui a punt per a Manchester però no està descartat per al Pizjuán, ell i Umtiti seran els encarregats d'ocupar l'eix de la defensa.

Per acabar, el rendiment de Digne ha estat un pèl més irregular que el dels que poden ser demà els seus companys al darrera, però sense brillar, ha complert. Prova d'això són les quatre titularitats en la lliga i els gairebé 600 minuts jugats (578) entre totes les competicions, quasi tants com Jordi Alba (646), que s'ha lesionat dos cops aquest curs, amb recaiguda inclosa contra el City, cosa que provoca dubtes respecte una reaparició a corre-cuita.

A EXAMEN

Tot apunta que jugaran demà, repetiran contra el City i potser també al Sánchez Pizjuán

ESPERANT REFORÇOS

Lesionats contra el City, Piqué havia de ser baixa tres setmanes i Jordi Alba, dues
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)