Barça

Futbol

Classificació per al mundial de Rússia 2018

L'alegria va per barris

Leo Messi admet el desastrós partit de l'Argentina i fa una crida perquè l'equip i l'afició lluitin plegats

Neymar acumula elogis per la seva gran actuació i pel seu gol 50 amb el Brasil

“Tothom sap que el vaixell fa aigües”, cantava l'irrepetible Leonard Cohen en el seu arxiconegut tema Everybody knows. “Tothom sap que és ara o mai”, prosseguia. I el desaparegut cantautor canadenc ben bé es podria estar referint a la delicada situació de la selecció argentina, humiliada al Brasil (3-0), i amb un Leo Messi totalment desesperat, incapaç de dirigir un equip trencat, sense estil de joc ni ànima. Perquè ara ja no hi ha excusa. No es va perdre perquè l'astre blaugrana no hi fos, ni tampoc perquè no s'esforcés en l'intent. L'Argentina va caure estrepitosament a Belo Horizonte perquè és un autèntic desastre com a col·lectiu, una caricatura del que hauria de ser l'actual subcampió del món. Messi, és clar, no va brillar, en part per la teranyina teixida per Tite, però també perquè el 10 es va haver de multiplicar, alternant el mig del camp, la mitjapunta i l'atac, per mirar de reconduir un vaixell que en el minut 15 ja anava a la deriva. “A Messi li passa el mateix que ja li va passar a Neymar. Ells estan per marcar les diferències, no per fer-ho tot, ja que això és impossible. Ningú és feliç si està sol”, va assegurar després del partit Dani Alves, possiblement un dels jugadors que millor coneix els dos astres blaugrana.

Messi, és clar, no va voler opinar sobre el seu paper individual en la selecció, sinó que va actuar com a líder i capità. “S'ha de canviar aquesta situació de merda”, va etzibar un Leo visiblement dolgut després del duel. “I s'ha de canviar amb el cap, perquè les cames no responen si un no està bé mentalment. Hem de millorar moltíssim. Seguim depenent de nosaltres mateixos, però si seguim com fins ara no ens en sortirem”, va afegir. I el capità de l'albiceleste, acusat en ocasions d'amagar-se o de no actuar com ho hauria fer el posseïdor del braçal, no es va aturar aquí, i també va voler enviar un missatge als mitjans argentins i als aficionats que s'han instaurat en la crítica crònica de tot allò que fa la selecció. “Sabem que rebrem garrotades, però hem de ser forts. Vaig veure el partit de Córdoba des de casa i vaig sentir els xiulets de l'afició, i això no ajuda. La gent ha d'entendre que som els primers que volem guanyar, però ho hem de fer plegats. Quan l'entorn no acompanya es nota molt.”

I Messi no va ser l'únic que va donar la cara davant dels mitjans de comunicació, ja que també hi va dir la seva l'altre blaugrana il·lustre de l'albiceleste, Javier Mascherano. “No sé si hem tocat fons, però és clar que no podem seguir caient. Estem dolguts i fotuts, així que hem d'acotar el cap i canviar un munt de coses. Nosaltres ens hem ficat en aquesta situació i som nosaltres els que ens n'hem de sortir”, va explicar El Jefecito. Perquè després de caure per golejada contra l'etern rival, a l'Argentina no li queda cap altre remei que derrotar Colòmbia la setmana que ve per reconduir la situació i no veure perillar la seva presència en el proper mundial. “Estem esperant un miracle. Res més es pot fer”, deia Cohen en Waiting for the miracle. Hi ha miracles, però, que ni el millor jugador de la història és capaç de portar a terme. La demostració que l'Argentina va tocar fons a Belo Horizonte, per amargor d'un Messi humanitzat per les circumstàncies.

El somriure del Brasil

I és clar, si la de Messi va ser la cara amarga del superclásico de las Américas, la més dolça va ser la de Neymar, que al Mineirão va signar un autèntic partidàs, en què va fer anar de corcoll Zabaleta per la banda esquerra. Perquè el blaugrana no només va participar en l'1-0, va xutar al pal i va fer el segon en una gran primera meitat, sinó que després de la represa va destapar del tot el pot de les essències amb conduccions, driblatges i filigranes que van fer embogir a parts iguals la torcida i els defensors de l'Argentina, incapaços d'aturar un Neymar desencadenat. I, curiosament, aquesta eclosió de l'11 blaugrana ha coincidit amb la pèrdua de la dependència que l'equip tenia d'ell, una disminució de la pressió que ha acabat ajudant tant el col·lectiu com el mateix Neymar. “És impossible no dependre d'un jugador com ell, però sí que hem anat variant alguns conceptes”, va reconèixer després del partit Tite, el seleccionador del Brasil, que va posar un exemple ben gràfic per explicar-ho: “Els Cavaliers van ser els campions de l'NBA amb la seva gran estrella [LeBron James] fent una gran acció defensiva.”

El gol de Neymar, el 2-0, no només va ser important perquè va ser el que va acabar d'ensorrar les aspiracions de l'Argentina, sinó que, a més, també va ser el seu 50è amb el Brasil, un registre històric que l'acosta als 55 de Romário, el tercer màxim golejador de tota la història de la verdeamarelha, només darrere de Ronaldo Nazário (62) i de Pelé (77). “Sóc molt feliç. Per la victòria, pel bon joc i pel gol 50 i, a més, en un partit clau per a qualsevol jugador”, va afirmar Neymar després de l'enfrontament, la nit en què ell, la cara, i Messi, la creu, es van enfrontar per primera vegada en un BrasilArgentina oficial.

FRUSTRACIÓ

Messi va acabar el duel desesperat, conscient que l'Argentina ha tocat fons
S'ha de canviar aquesta situació de merda. Hem de millorar moltíssim. Seguim depenent de nosaltres, però si seguim com fins ara no ens en sortirem

MOLT SOL

El blaugrana no va estar fi, però va ser l'únic que va intentar generar futbol
Som els primers que volem guanyar, però ho hem de fer plegats. Quan l'entorn no acompanya es nota molt
Leo Messi
Capità de l'argentina
Ells [Messi i Neymar] estan per marcar les diferències, no per fer-ho tot, ja que això és impossible
Dani Alves
Capità del brasil

AMB LLUM PRÒPIA

Neymar va signar un partidàs, una actuació que va arrodonir amb el gol 50 amb el Brasil
Sóc molt feliç. Per la victòria, pel bon joc i pel gol 50, i a més en un partit clau per a qualsevol jugador
Neymar
jugador del brasil
No sé si hem tocat fons. Estem dolguts i fotuts. Nosaltres ens hem ficat en aquesta situació i som nosaltres els que n'hem de sortir
Javier Mascherano
jugador de l'argentina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)