Barça

Huawei cotitza a l'alça

El FC Barcelona treballa per anunciar en els propers dies el nom del seu patrocinador principal i la multinacional xinesa, que es dedica al món de la telefonia mòbil i també dels rellotges, està molt ben situada

La junta directiva del FC Barcelona accelera per tancar de manera definitiva el nou contracte de patrocini de la samarreta del primer equip de futbol. Les negociacions les porten bàsicament el nou director general del club, Òscar Grau; el director comercial, Francesco Calvo, i el vicepresident de màrqueting, Manel Arroyo, sempre sota la supervisió del president, Josep Maria Bartomeu. A banda d'aquestes quatre persones, poca gent més al club està al cas de les negociacions. Les marques amb què ha negociat el Barça han estat unes quantes, també Qatar Airways, l'actual patrocinador. Una bona part de la directiva era partidària de continuar lligats a la companyia aèria, però ja vam explicar la setmana passada que les crítiques que va rebre aquest patrocinador en l'última assemblea de compromissaris havien fet “prendre nota” a la presidència i mirar cap a un altre costat. Això sí, Qatar Airways té moltes possibilitats de continuar tenint un lligam amb el club blaugrana, possiblement associant-se a l'Espai Barça. Pel que fa a la resta d'aspirants a convertir-se en el patrocinador principal del FC Barcelona, ha cotitzat a l'alça en les últimes setmanes la multinacional xinesa Huawei, dedicada a la producció de telefonia mòbil i també de rellotges. Huawei és una companyia en constant expansió i quina millor idea que associar-se amb el millor club del món per fer un salt de qualitat encara més gran del que ja ha fet en els últims anys. És per això que els seus directius han visitat Barcelona un parell o tres de vegades en els últims mesos per reunir-se amb els màxims responsables comercials del Barça. Ho van fer amb l'única intenció de convertir-se en els substituts de Qatar Airways. La sintonia amb el club blaugrana va ser bona des del principi, i els xinesos tenien coll avall fa només unes setmanes que aconseguirien el seu objectiu.

Huawei fa temps que busca la seva expansió per tot el món i no ha dubtat a fer-ho a través del món de l'esport. Sense haver de buscar gaire lluny, la multinacional xinesa, amb seu a Shenzhen i tercera fabricant de telèfons mòbils del planeta, és un dels patrocinadors del millor futbolista de la història, el blaugrana Leo Messi. L'acord amb el crac argentí, que abans era imatge de Samsung, es va presentar a Barcelona el mes de març passat. Té una durada de tres anys i Messi guanya entre 5 i 6 milions d'euros a l'any per ser ambaixador de la marca arreu del món.

Huawei també ha tingut relació en els últims anys amb un equip de la lliga espanyola, l'Atlético de Madrid, que ha lluït al pit de la seva samarreta el logo de la multinacional xinesa en partits puntuals. Va ser el cas, per exemple, de la final de la supercopa d'Europa de l'any 2012, quan els madrilenys es van imposar al Chelsea amb una gran actuació de Falcao. Els del Vicente Calderón han mantingut relació amb Huawei en altres partits. També van lluir el seu logo en el derbi de lliga de l'abril del 2014 que van jugar a casa contra el Real Madrid, a més de fer-ho en altres enfrontaments, com els que van disputar contra el Llevant i l'Athletic. Huawei, de fet, continua tenint relació amb el club madrileny, del qual és un dels patrocinadors. Huawei també ha tingut contractes de patrocini amb altres grans clubs del món, com el Milan, el Borussia de Dortmund, l'Arsenal, l'Ajax d'Amsterdam, el Benfica, el Boca Juniors, el River Plate, l'Amèrica de Mèxic i el París Saint-Germain.

La multinacional xinesa del món de la telefonia mòbil és, doncs, una de les marques més ben situades per substituir Qatar Airways. Interès que també han mostrat altres multinacionals en els últims mesos, com les empreses de venda de productes per internet Amazon, Rakuten i Alibaba. El club, que ni confirma ni desmenteix els contactes amb totes aquestes multinacionals, aviat posarà fil a l'agulla i anunciarà de manera oficial el nom del patrocinador principal, amb què hauria de signar un contracte fins al 2021 i del qual hauria de rebre uns 60 milions d'euros per temporada per tal que la samarreta del Barça es convertís en la més ben pagada del món al davant de les del Manchester United (54 milions de Chevrolet) i el Chelsea (44 milions de Yokohama).

HUAWEI

La multinacional, en expansió, ha buscat l'associació amb el FC Barcelona

TROBADES

S'han fet reunions a Barcelona entre les dues parts en què hi ha hagut molt bona sintonia

MESSI

L'argentí és un dels seus ambaixadors i té contracte amb ells per tres anys

MÓN DEL FUTBOL

Té acords amb clubs com l'Atlético, l'Ajax, l'Arsenal i el Dortmund
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)