Barça

Puyol: “El més important és que mantinguin l'estil”

El clàssic. En un acte a l'auditori 1899, l'etern capità blaugrana i Fernando Morientes van repassar l'actualitat i els detalls del Barça-Madrid de demà

Dos protagonistes de la història més recent del clàssic, Carles Puyol i Fernando Morientes, van parlar ahir sobre l'actualitat del FC Barcelona i el Real Madrid en un acte, celebrat a l'auditori 1899, en el qual es van donar a conèixer els detalls de la realització que hi haurà en el partit que demà es disputarà al Camp Nou, que introduirà importants avenços tecnològics i càmeres en 360 graus. “El Barça té més urgències”, va considerar Puyol. “El més important és que l'equip mantingui el seu estil, que tingui la pilota, perquè això farà menys perillós el Real Madrid”, va comentar també el que va ser capità blaugrana. Morientes, per la seva banda, va assenyalar: “L'empat seria bo per al Real Madrid, però aquest any, tenint en compte com està el rival, és diferent.” En aquest sentit, Puyol va puntualitzar: “La meva experiència em diu que quan hem estat favorits és quan hem tingut els partits més complicats.” En tot cas, per al de la Pobla de Segur, és de vital importància que el Barça sigui capaç de no perdre la seva essència, encara que en els últims temps hagi incorporat altres variants de joc. “Ara la idea i l'estil són els mateixos que sempre, potser hi ha condicionants que ajuden que l'equip tingui més recursos, com el contraatac. Hi ha jugadors que ho poden fer, i seria absurd no aprofitar-ho. Però la idea d'aquest Barça és la mateixa: ser protagonista amb la pilota, tenir-la a camp contrari per moure el rival i trobar espais.” Segons Morientes, el fet que darrerament el joc del Barça hagi estat menys recognoscible pot ser degut a l'absència d'un futbolista: “Des de fora, hi ha un jugador, que ja no hi és, que feia molt visible l'estil: Xavi Hernández.”

A l'hora de fer pronòstics, Puyol i Morientes no van evitar mostrar els seus colors. Si el català va apostar per un 3-1, l'extremeny va dir que el resultat seria 1-2. En cas de victòria madridista, el que va ser defensa blaugrana creu que “nou punts seria una distància important, però queda molta lliga”. Una opinió similar a la de qui va ser davanter blanc: “Seria un cop important, nou punts són un bon matalàs, però de vegades la tranquil·litat provoca relaxació.” Segons Carles Puyol, la recuperació d'Andrés Iniesta és molt important per a l'equip de Luis Enrique: “És un dels millors futbolistes del món i una peça molt important perquè el Barça mantingui el seu estil. No només pel que fa, sinó per tot el que mou al seu voltant. M'alegro molt que estigui recuperat.” A parer de Fernando Morientes, la baixa de Gareth Bale és més important que la de Toni Kross: “Per a aquest partit seria més important la participació de Bale. Contra un equip que vol tenir la pilota, és important tenir jugadors capaços de córrer a l'espai i ser determinants en els últims metres.”

Tampoc no van amagar, Puyol i Morientes, les seves preferències en la Pilota d'Or: Cristiano, segons el madridista, i Messi, segons el barcelonista. “Si no hi fos Messi, el Barça ho notaria. Però també té altres grans jugadors, seria precipitat dir que depenen només d'ell, per molt que sigui capaç de marcar la diferència”, va respondre El Moro sobre la Messidependència. Quant a la renovació de l'argentí, Puyol va ser clar: “Com a culer, i com a amic, espero i crec que es quedarà molts anys. Està al millor lloc, és feliç i li queda un any i mig de contracte.” Altres noms propis que van comentar aquests dos exfutbolistes van ser els de Sergio Busquets i Luis Suárez. “Un dels millors mitjos centre del món, bàsic i clau per al Barça, però no sempre es pot estar al màxim nivell”, va dir Puyol sobre l'hereu del seu dorsal. “És el millor 9 del món ara mateix, llàstima que estigui al Barça”, va manifestar Morientes de l'uruguaià.

LES FRASES

Com a culer, i com a amic, espero i crec que Messi es quedarà molts anys. És feliç i està al millor lloc
Carles Puyol
L'empat seria un bon resultat per al Real Madrid, però aquest any, tenint en compte com està el Barça, és diferent
Fernando Morientes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)