Barça

“Nosaltres volem la pilota i ells no la voldran, ens entendrem”

Luis Enrique. L'entrenador del Barça espera que el Real Madrid de Zinedine Zidane surti al Camp Nou com ho va fer la temporada passada, replegat i buscant transicions ràpides i atacs curts perquè els aprofitin els seus davanters

El Barça va fer ahir l'últim entrenament abans de l'esperat clàssic d'aquesta tarda. Luis Enrique havia anunciat feia dies que Andrés Iniesta estaria recuperat per al partit contra el Real Madrid de la lesió que es va fer fa sis setmanes. El capità va rebre ahir mateix l'alta mèdica, i avui tot indica que serà titular. “Recuperar un jugador sempre és positiu i una bona notícia per al grup. Si és el nostre capità, encara més. No crec que l'estil sigui diferent només per un jugador. El futbol és un joc col·lectiu. Ell és un referent per marcar aquest estil, però som un grup”, va dir el tècnic asturià fent referència al fet que el retorn del manxec pot ajudar l'equip a recuperar la identitat perduda en els últims partits. Iniesta és alta i Gareth Bale és baixa per al Madrid. “No vull parlar de baixes, perquè tenir-les ens passa a tots els equips amb aquest calendari tan carregat. No sóc dels que es queixa quan té baixes. És evident que Bale és important, però no em condiciona si juga o no juga.”

Luis Enrique no va tenir problemes per explicar quin tipus de partit espera. L'asturià veu un enfrontament semblant al del curs passat, amb el Madrid de Zinedine Zidane deixant que sigui el Barça l'equip que porti la iniciativa. “Espero un Madrid semblant al de l'any passat, que no voldrà la pilota. Nosaltres la voldrem, i per això ens entendrem. Espero un equip molt directe, efectiu, que farà atacs curts i amb jugadors letals en els metres finals. Nosaltres volem tenir la pilota, generar oportunitats i aprofitar els espais que trobem”, va dir l'asturià, que va descobrir les virtuts del conjunt blanc: “És un equip molt organitzat defensivament, que no necessita la pilota per poder competir, que aprofita bé les accions a pilota aturada i les transicions ràpides que fa. És un equip amb molta qualitat individual, amb jugadors top que fan molt de mal al rival.” Luis Enrique, que va confirmar que Gerard Piqué i Jordi Alba estan recuperats dels cops que es van fer a Anoeta, va explicar també que han treballat amb la possibilitat que el Real Madrid jugui amb un 4-1-4-1 amb Casemiro o amb un 4-4-2 amb Isco.

L'entrenador del Barça sap que el partit d'avui és important després dels dos empats consecutius dels blaugrana en la lliga. Una derrota dels seus faria que el Madrid aconseguís nou punts d'avantatge. “No crec que el resultat sigui determinant de cara a la lliga. Estem en la jornada 14 i encara queda molt. És evident que si guanya el Madrid aconseguirà un gran avantatge, però no crec que el resultat sigui decisiu per a la lliga”, assegurava Luis Enrique, que tampoc creu que el Barça estigui obligat a guanyar avui l'etern rival per oblidar les crítiques pel joc dels últims partits. “És important guanyar el clàssic per com està la classificació, perquè és un partit especial per a tots els culers, però no per aturar les crítiques. Fins i tot les considero necessàries. El clàssic, estiguis a un punt o a cent, l'has de guanyar.”

L'asturià va enviar també un missatge optimista no només de cara al partit d'aquesta tarda, també per a la temporada. “Sóc optimista perquè veig com entrena i competeix l'equip cada dia. Hi ha molts equips bons a Espanya i a Europa, però cap és millor que nosaltres”, acabava l'entrenador del Barcelona.

EL PARTIT

“És especial i per això l'hem de guanyar, però no serà determinant per a la lliga”
“Hi ha molts equips bons a Espanya i Europa, però cap és millor que el nostre”

Tranquil i distès

Luis Enrique, tot i la gran quantitat de periodistes que van anar a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper, va tenir ahir una roda de premsa molt plàcida. L'asturià va estar tranquil i distès tot i la importància del partit d'aquesta tarda. Se li va preguntar quines serien les seves sensacions aquesta nit, i va ser clar. “Jo no em poso nerviós. Dormiré molt bé, com sempre. Aquesta nit sortiré a sopar amb la meva parella i alguns amics. Total tranquil·litat”, va dir el tècnic blaugrana, que fins i tot va fer broma quan se li va preguntar per les crítiques i se li van recordar aquelles paraules de Gerardo Martino quan va dir que el criticaven per ser argentí i no de la casa. “Sóc asturià, però em sento català. La meva família és tota catalana. Em considero de la casa. A més, tinc la sort de caure bé i sóc graciós. No rigueu. Potser aquí no, però fora de la sala de premsa sí que caic bé”, va explicar el tècnic blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)