Barça

Desperta ferro!

El Barça rep la visita del Real Madrid (16.15 h, beIN LaLiga) amb la necessitat de vèncer i de convèncer per esvair els dubtes entorn del seu joc i, sobretot, per evitar que els blancs s'escapin en la classificació

Enlairar-se o entrar en una galàxia desconeguda. En un d'aquests dos camins antagònics es trobarà el Barça al final del partit d'aquesta tarda. Perquè el clàssic del Camp Nou (16.15h, beIN LaLiga) agafa els blaugrana a contrapeu, en el pitjor moment de la temporada, a sis punts del Real Madrid i farcit de dubtes després d'un empat contra la Real Sociedad que ha provocat que aspectes tan delicats com l'estil irrenunciable i l'actitud dels jugadors hagin aparegut amb força a la taula de debat. El risc per al Barça, doncs, és molt elevat, ja que una desfeta contra l'etern rival, i a casa, no només l'allunyaria numèricament en la classificació a nou punts –més, possiblement, el goal average–, sinó que intensificaria la percepció dels més crítics, fet que faria entrar el barcelonisme en una espiral perillosa i de futur incert. El got, però, també pot ser vist mig ple, ja que, en cas de victòria, i més si és contundent o fruit d'una gran actuació coral de l'equip, el Barça espantaria tots els fantasmes i, en només 90 minuts, obtindria una alenada d'oxigen ideal per arribar als torrons i a les nadales amb la màxima tranquil·litat. I és clar, no cal oblidar els famosos vasos comunicants sempre presents entre el Barça i el Madrid, ja que un triomf dels blaugrana aquesta tarda augmentaria els dubtes en l'entorn dels blancs. Perquè l'única diferència entre els dos gegants de la lliga en aquest primer tram de la temporada han estat els resultats, ja que pel que fa al joc i a les sensacions generals, cap dels dos ha acabat de convèncer.

En l'aspecte futbolístic, però, el barcelonisme té motius més que suficients per somriure, ja que Andrés Iniesta, baixa des del 22 d'octubre, va rebre ahir l'alta mèdica, i té força números fins i tot d'entrar en l'onze titular. El migcampista manxec, pedra angular del millor Barça de tots els temps, asseguraria l'encaix entre el mig del camp i l'atac, un dels mals que ha perseguit els blaugrana en les darreres setmanes, en què en massa ocasions l'equip s'ha estirat excessivament. La bona notícia d'Iniesta, a més, no ha vingut sola, ja que també hi han arribat a temps Jordi Alba i Piqué, després de ser dubte durant tota la setmana en arrossegar molèsties de l'enfrontament contra la Real Sociedad. També s'hi ha d'afegir Umtiti, que dimecres ja va començar a agafar ritme de competició en el duel de la copa del Rei contra l'Hèrcules. Amb totes aquestes altes, tot fa pensar que Luis Enrique recuperarà el seu onze de gala, amb Sergi Roberto, Piqué, Mascherano i Alba a la defensa; Busquets, Rakitic i Iniesta al mig del camp, i el trident al davant. Tot i així, tampoc es descarta que el tècnic asturià opti per reforçar la banda dreta, amb Mascherano al lateral i Sergi Roberto a l'interior, per tapar les arrencades de Cristiano Ronaldo, fet que portaria Umtiti a l'eix defensiu i Rakitic, a la banqueta. Sigui com sigui, el cert és que tots els ulls i bona part de les esperances blaugrana tornaran a estar dipositades en Messi, el màxim golejador de la història dels clàssics, i que ha encetat la temporada en una forma i una punteria excel·lents. L'astre argentí, a més, encadena quatre duels contra el Madrid sense marcar, massa minuts de sequera per al millor futbolista de tots els temps.

La incògnita de Casemiro

A diferència de Barcelona, a Madrid no es dóna tanta importància a la filosofia del joc del seu equip. El que és primordial són els resultats, i per això els blancs arriben al clàssic amb la moral pels núvols –encadenen 32 partits sense perdre–, convençuts que aquesta tarda poden donar un cop terrible a l'etern rival. Potser per això, i perquè el Madrid acostuma a rendir al màxim al Camp Nou quan es presenta amb la pell de xai posada, Zidane va voler rebaixar ahir l'eufòria, conscient del potencial del Barça. El tècnic, a més, haurà de plantejar un onze diferent al que desitjaria, ja que les lesions l'han deixat sense dues peces clau, Kroos i Gareth Bale, a banda que Morata també està a la infermeria. Per contra, Zizou ja té disponible i rodat Varane, cosa que fa intuir que Pepe es quedarà a la banqueta, a banda que també ha recuperat a temps Casemiro, un jugador molt important en el seu esquema, per l'equilibri que aporta, i que, curiosament, fa un any en el clàssic del Santiago Bernabéu (0-4) es va quedar a la banqueta tot i els desitjos de Benítez, ja que en aquells moments l'entorn del club blanc considerava que era una aberració que el migcampista brasiler jugués abans que James Rodríguez. I Casemiro, encara lluny del seu millor estat de forma, és precisament ara el gran dubte de Zidane. Amb Modric i Kovacic en totes les travesses, caldrà veure si l'entrenador francès opta per recuperar el seu pivot titular o si, per contra, repeteix la fórmula dels últims partits i situa Isco en l'onze. El que sembla més clar és que Lucas Vázquez serà el substitut de Bale per aprofitar la seva feina incansable a l'hora d'ajudar Marcelo per aturar a Messi i, de passada, la seva velocitat en les ràpides transicions del Madrid. La línia ofensiva, és clar, la completaran Benzema i Cristiano Ronaldo, que en els últims clàssics ja s'ha tret del damunt l'ombra que el perseguia de no rendir en els partits contra el Barça. Malgrat que el portuguès ja s'ha situat al capdavant de la lluita per assolir el Pichichi, a ningú se li escapa que Ronaldo ja no és aquella bala inaturable per la banda, fet que fins i tot podria provocar que durant molts moments sigui ell qui actuï al centre de l'atac.

El clàssic ja és aquí, a punt per provocar noves i fortes emocions. Noranta minuts en què la Terra deixarà de girar per centrar-se en el Camp Nou. En una banda, l'eufòric Madrid de Zidane del joc escàs però dels resultats immaculats. A l'altra, el Barça de les mil cares, capaç del millor i del pitjor, i molt més necessitat de sumar els tres punts. Ha arribat l'hora de reaccionar. Desperta ferro!

EL MILLOR ‘FITXATGE'

Iniesta rep l'alta mèdica i tot fa pensar que formarà part de l'onze titular

LA INCÒGNITA

El retorn de Casemiro en el lloc d'Isco, única possible sorpresa de Zidane
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)