Barça

La Champions mai fa nosa

El Barça rep el Borussia Mönchengladbach en un duel intranscendent però en què buscarà recuperar les bones sensacions

Neymar i Rakitic estan sancionats, algunes peces clau descansaran i també hi pot haver minuts per als més joves

El Barça ja té fets els deures en la Champions, amb dotze punts sumats dels quinze possibles que li serveixen per tenir assegurat el primer lloc del grup passi el que passi, i rep en un duel intranscendent el Borussia Mönchengladbach, que amb l'accés a l'Europa League ja garantit, tampoc es juga res en la seva visita a l'estadi, més enllà d'intentar ser un dels quatre millors tercers per ser cap de sèrie. Després de tres empats seguits, però, contra la Real Sociedad, l'Hèrcules i el Madrid, i d'una única victòria en els últims cinc partits disputats, precisament en la lliga de campions, al Celtic Park, la d'avui es presenta com una bona oportunitat per recuperar bones sensacions en una competició, a més, que sempre ve de gust jugar. Tot i que secundari, també hi ha l'al·licient del milió i mig d'euros que rebrà el Barça si guanya (mig milió si només empata).

El partit d'avui contra el conjunt alemany també pot servir a Luis Enrique per provar coses que no pot provar en altres partits i donar entrada a alguns inhabituals, a més de reservar algunes peces clau, encara que no totes, ja que com va assegurar ahir, Leo Messi serà titular. Neymar i Rakitic sí que no hi seran, perquè estan sancionats, i Mathieu també serà baixa per lesió. Samuel Umtiti serà una de les novetats i, probablement, ja que Piqué no es va entrenar ahir i Marlon, del filial, tampoc, formarà parella a l'eix defensiu amb l'altre únic central disponible, que és Mascherano. En defensa, també Digne s'entreveu en l'onze. Altres canvis respecte a dissabte poden ser l'entrada de Denis Suárez i Iniesta al mig del camp –sortit de la lesió, al capità li pot anar bé el partit per anar agafant ritme–, i falta veure qui ocuparà el buit de Neymar. Arda Turan és l'opció més natural, tot i que després de quedar marcat en el clàssic com l'autor de la falta absurda que va costar el gol del Madrid, faltarà veure si és l'escollit. També podrien tenir minuts Aleñá i Cardona, els dos integrants del Barça B que es van entrenar ahir amb el primer equip i principals candidats a entrar en la convocatòria, i també hi ha el dubte de si Luis Enrique reservarà Luis Suárez, cosa que donaria l'alternativa a Paco Alcácer. Una altra opció també seria jugar amb dos davanters centre, com ja va passar, de fet, en el partit del setembre al Borussia Park, amb Messi al darrere. Pel que fa al M'gladbach, que ha viatjat amb 21 disponibles i encadena set partits sense guanyar, André Schubert no podrà comptar amb el sancionat Stindl ni amb diversos lesionats.

En Champions, un fortí

El Barça ja ha perdut nou punts en la lliga al Camp Nou, però en la competició europea, en canvi, ha guanyat tots els partits a casa des que Luis Enrique és a la banqueta. Tretze victòries de tretze, i moltes de prestigi. A Messi, a més, li proven els equips alemanys, als quals ha marcat quinze gols, només dos menys que als anglesos.

HORA DE MILLORAR

El Barça acumula tres empats seguits i només una victòria en els últims cinc partits

MESSI, TITULAR

Luis Enrique ho va confirmar i un dels dubtes és saber qui l'acompanyarà

André Schubert: “No tenim por”

X.S.

“Vam treballar molt l'any passat per poder jugar la Champions i per mi serà el primer partit al Camp Nou, on jugar és excepcional. Hi ha molt en joc, és un dels millors equips del món.” D'aquesta manera, el tècnic del Borussia Mönchengladbach, André Schubert, va descartar que el mal moment que passa el seu equip en la Bundesliga, en què ocupa el tretzè lloc, pugui fer que es prengui el partit d'avui menys seriosament. Schubert, a més, va avisar de l'ambició amb què afronten aquest últim partit del seu camí en la Champions aquesta temporada: “Tenim molt respecte al Barça, però no tenim cap por. Intentarem jugar amb coratge. Hem de saber que aquí, el més normal és que hagis de defensar molt i molt bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)