futbol

champions

Una nit ben aprofitada

El Barça va recuperar bones sensacions i va superar amb facilitat el M'Gladbach, que només es va dedicar a defensar

El turc va fer un ‘hat-trick' i va donar una assistència a Messi, que va ser qui va obrir la llauna

BARÇA 4 M'GLADBACH 0

BARÇA:Cillessen, Aleix Vidal, Mascherano, Umtiti, Digne, André Gomes, Denis, Iniesta (Rafinha 61'), Messi, Paco Alcácer i Arda Turan (Cardona 74'). BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH:Sommer, Christensen, Vestergaard, Jantschke, Elvedi, Strobl, Dahoud (Kramer 59'), Korb, Nico Schulz (Johnson 59'), Hazard (Raffael 72') i Hahn. GOLS:1-0 (16') Messi. 2-0 (50') Arda Turan. 3-0 (54') Arda Turan. 4-0 (67') Arda Turan.ÀRBITRE:Sergei Karasev (Rússia). Va mostrar targetes grogues a Dahoud.PÚBLIC:67.157 espectadors al Camp Nou.
L'inici de la segona part va ser brillant i Arda va fer els 3 gols en només 17 minuts
En el tram final, Luis Enrique va donar minuts a Cardona, l'únic ahir del filial

Ni el Barça, ja classificat per als vuitens de final i com a primer de grup, ni el Borussia Mönchengladbach, tercer i amb l'accés a l'Europa League garantit, es jugaven res ahir al Camp Nou. Això, però, no va ser impediment perquè el conjunt blaugrana passés per sobre de l'alemany, amb una golejada que també li va servir per recuperar bones sensacions, després de les últimes ensopegades en la lliga, i per assegurar-se el milió i mig d'euros que la UEFA dóna per triomf. Va ser també la nit d'Arda Turan, que va fer un hat-trick i va donar una assistència, i que es va divertir al costat de Messi i Iniesta, els grans directors de l'orquestra blaugrana, que també va tenir en Denis un molt bon ajudant.

Com era d'esperar, Luis Enrique va reservar la majoria de peces clau. A banda dels sancionats Rakitic i Neymar, Piqué i Ter Stegen ja no van entrar ni en la convocatòria, i jugadors com Sergi Roberto, Jordi Alba, Busquets i Luis Suárez es van quedar a la banqueta i no van jugar ni un minut, cosa que va permetre veure un onze amb alguns inhabituals, com ara Cillessen, Aleix Vidal o Paco Alcácer, però amb Messi i Iniesta exercint de líders. Amb ells dos al camp, el bon joc acostuma a fluir gairebé de forma natural i després de diversos partits el Barça va recuperar el bon to. I això que el Borussia Mönchengladbach va plantejar un partit d'aquells de picar pedra, incòmodes, dels que més d'un cop se li han ennuegat al conjunt blaugrana, com sense anar gaire lluny, contra el Màlaga fa poc més de quinze dies. Totalment tancats al seu camp, els alemanys, que van arribar a defensar amb una línia de fins a sis homes al darrere, es van dedicar únicament a veure-les venir i a intentar sortir ràpid, cosa que va passar amb comptagotes. El Barça recuperava molt ràpid la pilota i constantment estava a camp rival. A Messi i Iniesta, s'hi va sumar Denis i entre tots tres, amb André Gomes fent d'escuder per darrere, van formar un triangle que va ser l'encarregar de crear i desfer el cadenat teutó. Els de Luis Enrique també ho van intentar per les bandes, amb algunes aparicions i centrades perilloses de Digne i Aleix Vidal. El gol semblava qüestió de temps i va ser Messi qui al quart d'hora va obrir la llauna. L'argentí va iniciar jugada al mig del camp, va veure la desmarcada d'Arda Turan i el turc li va tornar la pilota per batre així Sommer amb una rematada creuada de primeres. Era el desè gol ja del deu blaugrana aquesta Champions, en cinc partits jugats. Tot seguit, i amb els alemanys encara llepant-se les ferides, a punt va estar de nou Messi de marcar, però va veure com Sommer treia una gran mà per desviar la pilota a córner. Anar perdent no va fer variar les intencions del conjunt d'André Schubert, que va continuar gairebé amb el mateix pla que fins llavors. El partit era un monòleg blaugrana i si abans del descans no hi va haver més gols va ser per una certa imprecisió a prop de l'àrea –a Paco Alcácer, ofuscat, no li sortia res bé–, però no perquè el Barça deixés d'intentar-ho, com amb un xut llunyà d'André Gomes o amb una bona acció just abans que acabés la primera part, de Denis i Aleix Vidal, que va acabar amb una rematada de Messi desviada a córner.

Després del descans, la teranyina alemanya es va acabar desfent ja del tot. Els dos córners que va tenir el M'Gladbach just després de la represa, van ser només un miratge ja que no van passar ni deu minuts que el Barça ja havia fet dos gols més, gairebé seguits, i tots dos obra d'Arda Turan, que en certa manera, es va refer mínimament de l'error de dissabte fent la falta que va originar l'empat del Madrid. En el primer, el turc va rematar de cap a porta buida i al segon pal una centrada de Denis per la dreta que va desviar un defensa, i en el segon, va superar Sommer amb una rematada seca i ajustada al pal després d'una passada des de la línia de fons d'Aleix Vidal, habilitat per la visió entre línies de Messi. Poc després, l'argentí també va permetre a Paco Alcácer gaudir d'una bona oportunitat a l'àrea, però el de Torrent va disparar al ninot. Ara sí, amb un 3-0, el resultat ja feia justícia al que s'havia vist al terreny de joc. Però ni així en va tenir prou el Barça, que també va ser capaç de contrarestar una de les poques ocasions de debò dels alemanys, desfeta per Mascherano i Umtiti, que difícilment tindran un partit tan plàcid com el d'ahir. A qui tampoc se li havia acabat la gana és a Arda Turan, que a falta de poc més de vint minuts, completava un hat-trick –fet en només 17 minuts– en rematar al segon pal la passada de Paco Alcácer, millorat en la segona part i que per fi es va poder sentir una mica partícip de la golejada. I en ple vendaval blaugrana, Sommer, amb una mà voladora, va evitar el cinquè gol en una rematada de cap de Messi després d'una centrada de Digne i, alhora, que l'argentí igualés el rècord d'onze gols de Cristiano Ronaldo en una fase de grups de la Champions.

Amb tot més que fet i segellat, Luis Enrique va donar entrada a l'únic jugador del filial convocat, Marc Cardona, que havia debutat la setmana passada a Alacant en la copa del Rei, per jugar l'últim quart d'hora, en el lloc d'Arda Turan, molt aplaudit. Poc abans, Rafinha ja havia rellevat Iniesta, encara més ovacionat. En el tram final, que va ser un pur tràmit, també hi va haver temps perquè el M'Gladbach estirés una mica les línies i busqués el gol de l'honor, tot i que en els pocs cops que va trepitjar l'àrea blaugrana va quedar demostrada la gran diferència de qualitat respecte al Barça i que la seva mala temporada –és tretzè lloc en la Bundesliga– no és casualitat.

ALGUNS INHABITUALS

Luis Enrique va reservar moltes peces clau i va fer jugar Cillessen, Aleix Vidal i Alcácer

TORNA EL BON JOC

Amb Iniesta i Messi exercint de líders, i ajudats per Denis, l'equip es va trobar molt còmode

SOMMER, DESTACAT

El porter suís va ser el millor del conjunt alemany, i va evitar una golejada major

NO HI HA MANERA

Paco Alcácer, tot i que va donar una assistència, suma un altre partit sense estrenar-se