El protagonista

Un ‘hat-trick' com a redempció

El turc, que ja va marcar a Mönchengladbach, acaba la fase de grups amb 4 gols, només superat per Messi

Arda Turan va quedar assenyalat en l'empat de dissabte en el clàssic contra el Madrid. El migcampista turc va cometre una imprudent falta a Marcelo a la zona ampla que es va coincidir a qualificar d'innecessària. Una acció, just en el minut 89, que va permetre al conjunt blanc penjar una última pilota a l'àrea blaugrana, que Sergio Ramos va rematar de cap per fer l'1-1 i frustrar un triomf que els blaugrana van tenir a tocar.

Com ha de ser, Luis Enrique va excusar Arda tot just després del clàssic i va indicar la dificultat de controlar aquests factors en ple partit. Ahir, va ser el torn del mateix Arda, que, d'alguna manera, es va redimir a còpia de gols. Tres, ni més ni menys. El seu primer hat-trick com a jugador blaugrana, que confirma que a l'extrem és on rendeix millor. De fet, el registre realitzador d'ahir li permet ampliar el seu compte aquest curs fins a les vuit dianes, distribuïdes entre la supercopa d'Espanya (2), la lliga (2) i la Champions (4). Precisament, en la màxima competició europea l'únic blaugrana que ha sumat més gols en aquesta fase de grups és Messi (10). Destaca que aquests quatre gols europeus d'Arda han estat contra el Borussia Mönchengladbach, ja que en l'anada a Alemanya va ser l'autor de l'1-1 (finalment el duel va acabar 1-2).

El migcampista turc va saber aprofitar la baixa per sanció de Neymar per obtenir la plaça d'extrem esquerre. El seu primer mèrit en el full de serveis no van ser els gols, que no va signar fins a la segona part, sinó l'assistència de l'1-0 de Leo Messi. Un jugada que va iniciar el mateix astre argentí amb un dels seus habituals canvis de ritme. Arda el seguia de prop, atent per rebre la passada i tornar-li la pilota al primer toc per culminar la jugada.

Messi va cedir el protagonisme del gol en la segona part al turc, que en va signar fins a tres en tot just 17 minuts (del 50 al 57), xifra més que suficient perquè la clara superioritat blaugrana al terreny de joc es traslladés també al marcador de l'estadi. En el 2-0 va rematar de cap al fons de la porteria de Sommer, en treure profit d'una bona centrada de Denis Suárez per la banda dreta. Per al 3-0 va tenir com a aliat Aleix Vidal, l'encarregat de fer l'assistència a l'interior de l'àrea alemanya, on Arda esperava per marcar amb un xut creuat. I per completar el hat-trick va aprofitar un passada de Paco Alcácer, amb qui es va fondre en una abraçada, conscient que tots dos necessitaven ampliar el seu protagonisme en l'esquema blaugrana.

Amb la feina més que feta, Arda va deixar el camp quan faltava l'últim quart d'hora de joc. El va rellevar un debutant en la Champions, el jove Marc Cardona.