Barça

Deures per a l'últim dia de l'any

L'empat a un de l'anada obliga el Barça a resoldre aquesta nit l'eliminatòria de setzens de copa contra l'Hèrcules

Amb Piqué i el trident de vacances, els suplents habituals portaran el pes de l'equip

El Barça tancarà el 2016 aquesta nit rebent la visita de l'Hèrcules en la tornada dels setzens de final de la copa. Partit menor, sense el trident i sense Gerard Piqué –que estan de vacances des de diumenge passat–, que ha de servir perquè els futbolistes menys utilitzats per Luis Enrique tinguin minuts de joc. Ni el fred de desembre, ni l'horari d'inici –les 22 hores– ni el rival –un equip de segona B–, ajuden els culers a anar al Camp Nou. Hi haurà, a més, jornada del soci solidari, la sisena, una lloable iniciativa de la directiva blaugrana que omplirà les grades de l'estadi dels col·lectius socials menys afavorits. Amb tot, i per molt que no s'espera una nit memorable de futbol, la feina no està feta. Ni de bon tros. L'empat a un de l'anada diu que l'eliminatòria encara s'ha de resoldre.

El 30 de novembre passat, al Rico Pérez, un xut sensacional del jove Carles Aleñá va permetre al Barça no tornar amb la cua entre les cames. Els suplents no van ser capaços de resoldre i ho hauran de fer avui. Segurament tindran l'ajuda de més d'un titular, com Javier Mascherano i Andrés Iniesta. El capità, com Samuel Umtiti, necessita recuperar el ritme de joc després de superar una lesió que l'ha mantingut de baixa algunes setmanes. També Ivan Rakitic, inèdit des del clàssic, hauria de tenir minuts. La resta de l'onze estarà format per jugadors de la segona unitat: Cillessen, Digne, Denis Suárez, Arda i, per descomptat, Paco Alcácer. El davanter de Torrent, que ja va marcar en l'amistós de Doha de la setmana passada, tindrà una nova oportunitat d'estrenar-se en partit oficial.

L'Hèrcules, per la seva banda, va viatjar ahir des d'Alacant amb la il·lusió de veure's viu encara. Aquesta nit, l'equip de Luis García Tevenet jugarà vestit de blanc, amb una samarreta commemorativa del partit. El tècnic andalús s'ha emportat tota la plantilla, vint jugadors, inclosos els lesionats Chema i Javi Flores i els joves Edu Lledó i Víctor Olmedo. Si abans del partit d'anada Tevenet estava a la corda fluixa, ara pot respirar tranquil després de tres victòries seguides en la lliga que han situat el seu equip en llocs de play-off d'ascens, per darrere del Barça B, l'Alcoià i el Badalona. Aquesta nit el més probable és que, igual que en l'anada, torni a apostar per jugar amb cinc defenses, dos migcampistes i tres davanters.

PACO ALCÁCER

El davanter té una bona oportunitat d'estrenar-se en partit oficial

L'HÈRCULES

Els alacantins, que jugaran vestits de blanc, arriben amb la il·lusió de veure's vius

Tevenet: “És un partit per gaudir i per competir”

Abans de sortir d'Alacant, l'entrenador de l'Hèrcules, Luis García Tevenet, va manifestar que el partit d'aquesta nit és “un aparador” per als seus jugadors. “Tots mereixen gaudir d'aquesta festa”, va comentar també. “És un partit per gaudir i per competir, així ho resumeixo jo. Amb l'1-1 estem obligats a marcar, i això ho complica més. També hem de ser conscients que si ens marquen tampoc passa res, perquè seguiríem vius”, va afegir. Per altra banda, l'andalús va recordar les dues eliminatòries de copa en què s'ha enfrontat amb el FC Barcelona, quan entrenava l'Osca i el Cartagena, en les quals tot estava dat i beneït abans del partit de tornada. “És la primera vegada que arribo viu al Camp Nou, en les altres dues estava tot decidit. Intentarem ficar el cap a la primera escletxa que trobem, però som conscients que serà molt difícil”, va dir en aquest sentit. Per altra banda, Tevenet, no va voler revelar quin serà l'onze que farà jugar avui: “És cert que diumenge que ve no hi ha lliga i no cal dosificar esforços, però també vaig dir, i mantinc, que tothom ha de tenir minuts. Encara que no serà fàcil.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)