Barça

Luis Enrique III

Des de l'arribada de Luis Enrique a la banqueta del Barça, l'equip encadena 20 partits de copa del Rei sense perdre, amb 17 victòries i 3 empats intranscendents, i amb 69 gols a favor i només 12 en contra

20 partits de la copa amb Luis Enrique a la banqueta i 20 partits sense conèixer la derrota. Aquest és l'impecable bagatge del Barça en la competició del KO des que el dirigeix l'asturià, un registre immaculat que, és clar, s'ha traduït en la consecució dels dos títols disputats. “Això significa que l'equip és molt ambiciós i que hi ha molt de nivell”, va explicar Luis Enrique després de la golejada de dimecres contra l'Hèrcules (7-0), set dianes que augmenten el registre del Barça amb el tècnic fins als 69 gols en 20 partits de copa, gairebé 3,5 per duel.

“No volem sorpreses. L'objectiu és arribar molt lluny.” Aquest va ser el missatge de Luis Enrique en la prèvia de l'Osca-Barça de fa dos desembres, el seu primer duel de la copa del Rei com a tècnic blaugrana, i la resposta de l'equip, farcit de suplents, va ser un 12-1 en el global de l'eliminatòria, un passeig que es va repetir en els vuitens, contra l'Elx, en què els blaugrana també es van classificar sense problemes (5-0 i 0-4). I tot i el considerable augment de la dificultat, ja que en la següent fase al Barça li va tocar l'Atlético, i en plena crisi pels fets d'Anoeta que van acabar amb la destitució de Zubizarreta, Luis Enrique va mantenir el seu bagatge imperial en vèncer l'equip de Simeone en l'anada gràcies a un solitari gol de penal de Messi i a un espectacular triomf al Calderón per 2-3, i això que els colchoneros, força intensos, es van avançar en el minut 1 de partit. I el Barça va mantenir el seu inalterable creixement en les semifinals, en què li va tocar el perillosíssim Vila-real de Marcelino, que, tot i aconseguir un momentani 1-1 que va deixar el Camp Nou glaçat, va acabar perdent per 3-1, un resultat que els blaugrana van repetir al Madrigal per obtenir l'accés a la final. “Ser a la final està bé, però les finals s'han de guanyar”, va recordar després del partit Luis Enrique, una mostra més d'ambició que es va certificar al Camp Nou, contra l'Athletic (3-1), en el partit ja memorable no només per ser el que va significar el segon graó cap al triplet, sinó també perquè va ser aquell en què Messi va marcar un dels seus millors gols. Luis Enrique, doncs, va tancar la seva primera copa amb el títol a la butxaca, i amb un bagatge de nou victòries en nou partits, amb 34 gols a favor i només sis en contra.

No abaixen el llistó

Tot i el fluix inici en la copa del Rei passada, amb un insípid 0-0 contra el Villanovense, el Barça no va trigar a demostrar de nou la seva enorme ambició en la competició del KO, ja que després de resoldre la tornada per 6-1, van arribar els recordats vuitens de final contra l'Espanyol, aquells que van recuperar l'essència dels derbis en un partit al Camp Nou que va tenir absolutament de tot i que els blaugrana van vèncer 4-1 i van certificar la classificació a Cornellà-el Prat, en què es van imposar per 0-2. I l'exigència es va mantenir ben alta en els quarts de final, en què el rival va ser l'Athletic Club, el darrer finalista i tot un expert en la copa del Rei. “Per tornar a ser campions, que és el nostre objectiu, necessitem partits d'aquest estil. Som conscients del repte”, va explicar Luis Enrique abans de l'enfrontament de San Mamés, en què, tot i les baixes de Messi i de Luis Suárez, el Barça va guanyar per 1-2. Tot i el bon resultat obtingut, els blaugrana encara van haver de suar de valent per passar de fase, ja que l'Athletic Club es va avançar gràcies a Williams, un gol que l'ambició del Barça va capgirar amb les dianes de Luis Suárez, Piqué i Neymar. I van arribar les semifinals, amb el València com a rival, una eliminatòria a priori duríssima que es va acabar al Camp Nou, en què un Barça majestàtic es va imposar per 7-0 i va posar els dos peus de nou a la final i convertir la tornada de Mestalla en poc més que un tràmit. El títol, però, encara quedava lluny, ja que el rival en la final va ser ni més ni menys que el Sevilla d'Emery, un equip que, com era d'esperar, va posar el Barça entre les cordes, fins al punt de portar el partit a la pròrroga, en què Jordi Alba, després d'una gran assistència de Messi, i Neymar van certificar la segona copa de l'era Luis Enrique. “És molt difícil guanyar un any. Dos anys seguits és la repera. I anirem pel tercer”, va avisar el tècnic asturià aquella mateixa nit. I és que l'ambició d'aquest tècnic i d'aquest equip no tenen límits. I la copa, per molt que alguns la mirin de devaluar, és una competició especial, un títol que a Luis Enrique li prova de valent.

La copa del Rei, de nou protagonista el mes de gener

El Barça coneixerà aquest migdia el seu rival en els vuitens de la copa del Rei, un sorteig que, com sempre, se celebrarà a la seu de la RFEF, que serà pur i hi participaran tots els grans favorits a guanyar la competició –Madrid, Atlético, Sevilla, Vila-real, Athletic...– després que cap d'ells hagi fallat en la ronda prèvia. Els duels, que es disputaran les dues primeres setmanes de l'any, encetaran un mes de gener amb la copa com a protagonista, ja que a partir d'aquell moment hi haurà partits de la competició totes les setmanes, sense descans, fins que entre el 7 i el 9 de febrer, depenent dels horaris, es coneguin els noms dels dos finalistes. “Segur que ens toca alguna cosa interessant, per mantenir la línia”, va dir irònicament Luis Enrique quan li van preguntar pel sorteig. La resposta, avui a les 12 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)