Barça

La renovació de Rakitic està pendent del dia de la firma

Moviments. De les tres ampliacions de contracte més immediates, la del migcampista croat és la que es farà oficial més aviat, mentre que les d'Iniesta i Ter Stegen s'allargaran un pèl més

A final de l'any passat, el FC Barcelona va iniciar les converses per renovar Ivan Rakitic, obligat per la paraula donada pel president, Josep Maria Bartomeu, que si el seu rendiment era l'adequat en les dues primeres temporades, se li revisaria el contracte. Si fa o no fa, el mateix compromís que va adquirir amb Luis Suárez. I Rakitic va aconseguir convertir-se en una peça cabdal per a Luis Enrique, així que no hi havia més remei que trucar-li per iniciar les negociacions per ampliar-li i millorar-li el contracte.

Com qualsevol negociació, aquesta ha passat per alts i baixos, i més tenint en compte que el Barça té un problema reconegut amb la inflació de la massa salarial. Però, finalment, les converses han arribat a bon port, i Rakitic serà el primer a estampar la seva signatura en un nou contracte d'entre els jugadors que, en teoria, han de lligar la seva continuïtat al club blaugrana en els propers mesos. És a dir, Iniesta, Ter Stegen i la més important de totes, Leo Messi. A final de gener, just després de jugar contra l'Eibar, el migcampista croat ja va reconèixer que la seva renovació estava molt a prop i que també esperava que Luis Enrique seguís a la banqueta. “És qui millor em coneix de tots. És l'home que em va fitxar i el que va pressionar perquè vingués aquí”, va afirmar el jugador, que aquell dia va jugar de mig centre.

Rakitic, que encara tenia contracte fins al 2019 l'ampliarà fins al 2021 i veurà millorades les seves condicions econòmiques. La negociació entre el Barça i Arturo Canales, el representant del croat, ja està tancada i només falta fixar un dia per a la firma. I aquest dia no serà gaire més enllà dels primers dies de març. Aquesta és la idea del club. Això no vol dir, però, que el Barça no es pugui plantejar un traspàs en els propers anys si necessita desprendre's d'un teòric titular per fer caixa o si simplement el seu rendiment no és l'esperat.

S'allargarà fins al 2021 i veurà millorades les seves condicions econòmiques

De mica en mica va tornant a guanyar protagonisme

Malgrat que renovarà el seu vincle amb el Barça, aquesta no està sent la millor temporada de Rakitic com a blaugrana. De fet, el rendiment del migcampista croat ha estat molt irregular i fins i tot hi va haver uns mesos que el seu protagonisme va minvar moltíssim. André Gomes li va passar al davant a l'interior dret i Denis Suárez també li va prendre minuts. De mica en mica, però, va recuperant la confiança del tècnic asturià. En la lliga ha participat en 18 partits (14 com a titular, 1.288 minuts) i ha marcat tres gols. En la Champions ha participat en 6 partits (5 com a titular, 362 minuts), però no ha pogut veure porteria. Sí que ho ha fet en la copa del Rei, en què ha disputat 7 partits (5 com a titular, 394 minuts) i ha fet un gol. També va jugar els dos partits de la supercopa d'Espanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)