Futbol

Lliga de Campions

Remuntada històrica. Això és el Barça (6-1)

Champions. L'equip de Luis Enrique capgira el 4-0 de París en una nit de catarsi absoluta al Camp Nou i estarà als quarts de final de la màxima competició continental

Hi ha partits que no et donen un títol. Hi ha partits que senzillament entren en la història del futbol. Hi ha partits que et fan estimar aquest esport i hi ha un equip que fa anys que viu instal·lat en la glòria. Això és el Barça. Etern Barça. Remuntada per a la història. Nit màgica.

El repte de remuntar-li un 4-0 al PSG era gairebé una utopia, però millor no podien començar les coses pel barcelonisme. Minut 3 de partit i primer gol a la motxilla. Pilota a l'olla posada per Rafinha des de la dreta de l'atac, poca contundència del PSG en el refús, pilota morta dins l'àrea i aparició providencial des del no res de Luis Suárez anticipant-se a la sortida de Trapp i pentinant la pilota amb picardia per damunt del porter. Meunier la treu de dins. Zero dubtes. A Europa tolerància zero als gols fantasmes. Suárez caçador.

L'1-0 era aquella espurna que calia per acabar d'encendre del tot a un Camp Nou entregat ja d'entrada. Cop anímic pel PSG i la cara d'Emery un poema.

Gran Barça en la primera meitat. Tot cor, tot orgull. El repte, gestionar l'acceleració amb la precisió. Tocava trobar la mesura justa entre la rauxa i el seny i atemorir a un PSG, autoprotegit a la cova. El conjunt francès tancat al darrere i el Barça jugant i jugant. Xut descomunal de Neymar per continuar posant la por al cos al rival (17') i a seguir remant. El premi, a sis minuts pel descans. Pilota a l'interior de l'àrea, Iniesta li roba la cartera a Marquinhos, taló del manxec i gol en pròpia porta de Kurzawa. 2-0 a la mitja part. De traca.

Cop moral només començar, cop moral abans del descans i nou cop anímic tres minuts després de la represa. Penal matusser de Meunier a Neymar i gol de Messi des dels onze metres. 3-0 al minut 50, amb tot un món per endavant. Guió somiat. El Barça tenia quaranta minuts per fer un gol per forçar la pròrroga. Gran Barça i enorme Neymar, el millor del Barça avui.

El PSG estava ferit de mort i el Barça havia fet el més difícil. Només aquest equip podia convertir una utopia en quelcom factible. Però quan el somni estava més a prop va aparèixer Cavani, l'home gol del PSG, per trencar les il·lusions blaugrana. Avís al minut 51 amb una rematada al pal i gerra d'aigua freda al minut 61. Pilota a l'olla, la despenja Kurzawa i xut duríssim de l'uruguaià al fons de la xarxa. 3-1 i estocada letal.

Però aquest Barça no coneix la paraula impossible. Qualsevol altre equip hauria quedat trencat en mil bocins. El Barça no. La vida és pels valents i aquest vestidor en té uns quants. Eterns. Bogeria màxima. Vuit minuts de glòria. Golàs de falta directe de Neymar al minut 87, gol de penal de Neymar al minut 90 i èxtasi final amb el gol de Sergi Roberto en el temps afegit. Pilota penjada a l'olla amb tota la fe del món per Neymar, prèvia recuperació de Ter Stegen, bolcat també a l'atac, i gol heroic del de Reus llançant-se amb tot. Increïble. Catarsi absoluta. Història del futbol. Mai ningú ho havia fet en 185 vegades. A quarts!