Barça

Un 77,5% dels catalans són simpatitzants del Barça

Enquesta CEO. Segons el baròmetre del primer trimestre del 2017, el 70% dels catalans mostren interès pel futbol i, entre aquests, hi ha una àmplia majoria blaugrana

Ahir es van fer públiques les dades del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) corresponents al primer trimestre de l'any 2017. Aquesta vegada s'ha preguntat als enquestats per les seves simpaties futbolístiques. Segons l'enquesta, el Barça és el club que representa una majoria àmplia de catalans, amb molta diferència respecte a la resta. Segons el CEO, que ha fet una enquesta entre 1.500 catalans i catalanes, el 70% dels catalans mostren interès pel futbol. De tots aquests que diuen que els interessa, el 77,5% tenen simpatia pel FC Barcelona, mentre que només un 3,6% diuen que són de l'Espanyol. De fet, el segon club amb més aficionats a Catalunya no és el blanc-i-blau, sinó el Real Madrid, amb un 10,4% de seguidors. L'Espanyol seria el tercer equip amb més simpatitzants, seguit per l'Athletic de Bilbao, amb un 1,4%, i l'Atlético de Madrid, amb un 1,2%. Hi ha un 5,6% dels enquestats que diuen que són d'altres equips.

La mateixa enquesta pregunta per un segon equip favorit. El 61,8% diuen que no són aficionats d'un segon equip, i entre els que sí que ho són, curiosament, l'Espanyol és el que aixeca més simpaties, amb el 6%, seguit, pel Barça (4,8%), l'Atlético de Madrid (2,8%), el Real Madrid (2,3%), el Girona (2,2%), el Betis (1,8%) i el Nàstic (1,4%).

ESPANYOL

L'enquesta del CEO diu que és el tercer club dels catalans, amb un 3,6%

LA RESTA

L'Athletic i l'Atlético són el quart i cinquè equip amb més simpaties
Segons l'enquesta, és el segon equip dels catalans, amb un 10,4%

Més orgullosos de la catalana que de l'espanyola

La mateixa enquesta del CEO pregunta sobre les simpaties dels catalans per les seleccions espanyola i catalana. A la pregunta sobre com d'orgullós se sent quan una selecció espanyola fa un bon resultat en una competició esportiva, el 22,3% dels enquestats diuen que molt orgullós i el 32,6%, bastant orgullós. Les altres respostes són: poc orgullós (16,9%), gens orgullós (14,2%) i indiferent (13,5%).

Pel que fa al nivell d'orgull dels catalans i catalanes quan és la selecció catalana la que aconsegueix un èxit en una competició esportiva, el 31,7% dels 1.500 enquestats diuen que se senten molt orgullosos i el 35,5%, bastant orgullosos. La resta de respostes són les següents: poc orgullós (11,5%), gens orgullós (8,8%) i indiferència (11,3%).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)