Barça

El Barça, nou altaveu en suport dels infants refugiats

Campanya #SignAndPass. La Fundació FC Barcelona i l’ACNUR uneixen forces per conscienciar de la delicada situació dels afectats. Alguns cracs com Messi i Neymar ja participen en la iniciativa

“Signa i passa. Uneix-te a la major iniciativa mundial d’ajuda als refugiats.” Són paraules de Leo Messi en el vídeo de la campanya #SignAndPass, que han engegat la Fundació FC Barcelona i l’ACNUR –l’agència de l’ONU per als refugiats– per reunir suports en favor dels infants refugiats. Neymar és un altre dels cracs blaugrana que apareix en el vídeo sumant-se a la causa. “El Barça, amb la seva trajectòria i amb la globalitat que persegueix, ajudarà l’ACNUR a difondre aquest missatge”, va manifestar el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, en la roda de premsa informativa d’ahir al matí. El van acompanyar l’alt comissionat de l’ONU per als refugiats, Filippo Grandi, així com Paulo Lokoro, atleta que va integrar l’equip olímpic format per refugiats que va competir en els Jocs de Rio 2016.

El funcionament de la campanya permet que els seguidors puguin signar digitalment una pilota i passar-la a amics i coneguts a través de les xarxes socials. En signar la pilota, també afegeixen el seu nom a la petició #ConLosRefugiados #WithTheRefugees de l’ACNUR, per tal de demanar als governs i a la ciutadania que garanteixin que tots els refugiats disposin d’un lloc segur on viure, accés a l’educació i un lloc de feina per mantenir les seves famílies.

“Farem treball en les xarxes socials, però també en camps de refugiats amb la metodologia del programa FutbolNet”, va explicar Bartomeu en referència a la iniciativa, que té com a objectiu millorar les habilitats socials i treballar en la prevenció i resolució de conflictes entre nens i adolescents refugiats. Es començarà per camps situats a Itàlia, Grècia i el Líban, però amb la projecció d’estendre’s. “Persones vinculades al Barça viatjaran i estaran allà per aportar ajuda a nens i nenes que ho necessiten. Primer en aquests camps i després també per l’Amèrica Llatina i Àsia”, va afegir. Bartomeu no va descartar que jugadors blaugrana puguin visitar algun camp de refugiats: “De moment, no està previst el desplaçament de jugadors, però si en algun moment el calendari ho permet, ho faríem.”

Grandi, per la seva banda, va destacar que aquest és el primer gran acord global de l’ACNUR amb un club de futbol de primer nivell. “Tenim acords locals en diversos llocs, però de l’abast global del Barça és el primer.”

Aprofitant la presència de Grandi a Barcelona i la presentació de la campanya, la Fundació FC Barcelona i l’ACNUR també van organitzar ahir un fòrum internacional per tractar la situació actual dels refugiats al món.

LES FRASES

Farem treball en les xarxes socials, però també en camps de refugiats amb el programa FubolNet
Josep Maria Bartomeu
És el primer gran acord global amb un club de futbol. Tenim acords locals, però no d’aquest abast
Filippo Grandi
ALT COMISSIONAT DE L’ONU PELS REFUGIATS

Bartomeu destaca el desig de Messi de retirar-se al Barça

La presència de Josep Maria Bartomeu incitava que, a banda de la campanya en favor del refugiats, també se li preguntés per l’actualitat blaugrana, amb dos noms propis: Leo Messi i Marco Verratti. El president de l’entitat, però, va preferir no desviar l’atenció atesa la rellevància humanitària de l’acte d’ahir i va demanar que se li preguntés sobre aquestes qüestions i d’altres d’esportives i institucionals la setmana que ve, quan té previst fer una roda de premsa de balanç de l’última temporada. Només es va prendre una breu llicència en relació amb la renovació de Messi per destacar les declaracions que l’astre argentí va fer fa pocs dies en una entrevista a ESPN Àsia: “Va explicar molt bé que es vol retirar al Barça. El que arribi, arribarà quan pertoqui. Em remeto a les paraules d’en Leo.”

Pel que fa a Verratti, Bartomeu va optar per no fer cap comentari quan se li va preguntar si el migcampista italià del PSG, que està sent el gran protagonista del mercat de fitxatges en clau Barça, li agradava.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)