Barça

Sandro Rosell, present també en l’‘informe García’

Qatar 2022. L’expresident del Barça és un dels noms propis de la investigació sobre la concessió dels mundials de Rússia i de Qatar, duta a terme per l’exfiscal Michael J. García i feta pública ahir per la FIFA

Després que dilluns el rotatiu alemany Bild fes públic un extracte del contingut de l’informe García, ahir dimarts la FIFA va decidir treure a la llum íntegrament les 430 pàgines del document. La investigació, duta a terme per l’exfiscal nord-americà Michael J. García, que va presidir la cambra d’instrucció de la comissió d’ètica de la FIFA, qüestiona les adjudicacions dels mundials de Rússia del 2018 i de Qatar del 2022. Sandro Rosell, arrestat a la presó de Soto del Real des del 25 de maig passat acusat dels delictes de blanqueig de capital i organització criminal, és un dels noms propis d’aquest informe. En el document fet públic s’explica que l’expresident del FC Barcelona hauria assessorat Qatar, entre els anys 2008 i 2009, actuant com a consultor i valorant les possibilitats reals de guanyar d’una candidatura com la de Qatar. Els honoraris de Sandro Rosell per aquesta funció d’assessor haurien estat de 2.000 euros al dia.

L’informe qüestiona l’actitud de Rosell i fa èmfasi en els documents de premsa que deien que l’exmandatari blaugrana hauria transferit dos milions de lliures a un compte bancari a nom de la filla de Ricardo Teixeira. L’informe explica que a finals del 2009 Rosell va enviar diversos correus electrònics al responsable de la candidatura de Qatar donant-li les gràcies per “una transferència de Qatar que acabava de rebre”, tot i que la investigació no aclareix el motiu de la transferència.

En el document també es fa referència a l’acord de patrocini entre el Barça i Qatar Sports Investment, però no s’estableix cap relació entre l’elecció de Qatar 2022 i el club blaugrana.

El Bild també es feia ressò del fet que tres membres executius amb dret a vot van volar en un avió privat de la Federació de Futbol de Qatar a una festa a Rio de Janeiro amb totes les despeses pagades abans de la votació en la qual Qatar va ser triada per organitzar el mundial.

Poc després de la votació, afegeix, un antic membre de l’executiu va felicitar per correu electrònic els funcionaris de Qatar per la concessió del campionat i els agraeix una transferència “de diversos centenars de milers d’euros”, sense aclarir-ne el destí.

L’òrgan de decisió de la comissió d’ètica de la FIFA va concloure que no hi havia hagut irregularitats en els processos de les candidatures del 2018 i el 2022, i va deixar a les mans de l’òrgan d’instrucció la possibilitat d’iniciar procediments individuals. Michael J. García va dimitir el 2014 després que es desestimés el seu recurs contra el tancament de la investigació.

LA DADA

2.000
euros
al dia hauria cobrat l’expresident blaugrana Sandro Rosell com a assessor de Qatar 2022.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)