Barça

Cara a cara entre vells coneguts amb un títol en joc

Copa Confederacions. Ter Stegen i Bravo s’enfronten avui en la final de la copa Confederacions. El xilè va ser baixa en el duel de la fase de grups

L’últim cop que es van enfrontar va ser al Camp Nou, en el Barça-City (4-0)

“Content de tornar-te a veure, Claudio Bravo. Et desitjo el millor per a la copa Confederacions. Espero veure’t de nou al camp ben aviat.” D’aquesta manera, amb un missatge a les xarxes socials acompanyat d’una fotografia saludant-se, fa poc més d’una setmana i un cop acabat el duel de la fase de grups de la copa Confederacions que va enfrontar Alemanya i Xile (1-1), Marc-André ter Stegen desitjava sort al que va ser company seu al Barça, i amb qui, de fet, lluitava per la titularitat a la porteria blaugrana fins a la temporada passada. Aquell dia, l’alemany i el xilè no es van poder enfrontar al terreny de joc, ja que el porter del Manchester City encara arrossegava uns problemes físics que ja li havien impedit disputar el primer dels partits de la roja, contra el Camerun, del torneig que va començar el 17 de juny a terres russes.

Avui el destí els torna a enfrontar, però aquesta vegada amb un títol en joc. Alemanya i Xile disputen a les 20 h la final de la copa Confederacions, i ho faran, tret de sorpresa, amb Ter Stegen i Bravo sota els pals, respectivament. L’alemany va començar el torneig sent suplent –Leno va ser l’escollit en el primer partit de la mannschaft, contra Austràlia–, però en el segon partit, precisament contra Xile, ja va aconseguir la titularitat i no l’ha abandonat. Per la seva banda, i un cop ja recuperat de la seva lesió, Bravo ja va poder jugar l’últim dels partits del combinat sud-americà en la fase de grups, contra Austràlia, i va ser l’home més decisiu en la semifinal contra Portugal, ja que va aturar els tres penals que li van arribar a xutar en la tanda, segellant així l’accés a la final.

El d’avui serà el segon cara a cara entre Ter Stegen i Bravo des que l’estiu passat el xilè va acceptar l’oferta dels citizens i va canviar Barcelona per Manchester, que li assegurava, a priori, més protagonisme del que probablement l’esperava al Camp Nou. La Champions ja els va enfrontar, tot i que en només un dels dos duels de la fase de grups, ja que en el del Camp Nou (4-0), Bravo va ser expulsat i es va perdre per sanció el de l’Etihad Stadium (3-1).

Busca el primer títol amb Alemanya

X.S.

Si Alemanya supera avui Xile, Ter Stegen celebrarà el seu primer títol amb la selecció alemanya absoluta. El porter blaugrana ja va ser campió de l’europeu sub-17 el 2009, però amb la selecció absoluta alemanya encara no ha estrenat el seu palmarès, ja que, de fet, tot just hi va debutar en partit oficial el mes de novembre passat en un duel contra San Marino. Poc més de set mesos després, avui a Sant Petersburg tindrà l’oportunitat i la responsabilitat de conduir la mannschaft cap a un nou títol, a un any del mundial, que també es disputarà a Rússia i en què Alemanya mirarà de revalidar el títol que va aconseguir fa tres anys al Brasil. Abans, però, avui tocarà enfrontar-se amb una selecció amb molta experiència i que recentment ja ha guanyat diversos títols, com són les copes Amèrica del 2015 i el 2016. En totes dues, Xile va superar l’Argentina en la final i en la tanda de penals, després que els partits acabessin sense gols. En les dues tandes, Bravo va ser decisiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)