Barça

Sense bitllet de tornada

Sentenciat. El central Jérémy Mathieu va completar amb total normalitat la segona sessió d’entrenaments amb l’Sporting de Portugal i els pròxims dies el club lisboeta decidirà si el fitxa

El Barça espera poder tancar en els pròxims dies la sortida del central francès Jérémy Mathieu, que no entra en els plans d’Ernesto Valverde i que té les hores comptades al club blaugrana. El jugador continua a prova amb l’Sporting de Portugal, amb què ahir va completar amb bones sensacions la segona sessió d’entrenaments per tractar de convèncer el club lisboeta que es troba en un bon estat físic. Sembla difícil que els portuguesos abonin una quantitat econòmica en aquest traspàs, que aviat podria quedar tancat.

Si no es tanqués finalment el fitxatge, el Barça tindria un petit problema i hauria de buscar un altre club de destí per al sentenciat central francès, que serà més recordat a Barcelona per les seves lesions que pel seu rendiment.

El que queda clar és que Mathieu tancarà així un cercle en la seva etapa professional, que curiosament va començar amb Ernesto Valverde, que va apostar fort per reconvertir-lo en central al València la temporada 2012/13, en què es va adaptar perfectament a una posició nova per a ell i que un any després –la temporada 2014/15– li va obrir les portes del Barça a canvi de 20 milions d’euros.

Durant el primer any al club blaugrana, el central francès –que a l’octubre complirà 34 anys– va jugar un total de 41 partits en els quals va marcar tres gols i va ser un home important per aconseguir el triplet amb Luis Enrique, a còpia de mantenir el gran nivell demostrat al club de Mestalla i que el va portar a consolidar-se a la selecció francesa.

Però en les dues darreres temporades les aparicions del central en els esquemes del tècnic van anar disminuint pel seu baix rendiment i per les nombroses lesions que ha sofert i que l’han condemnat a perdre la confiança de la secretaria tècnica blaugrana. De fet, el seu últim partit amb la samarreta del Barça va ser la dura derrota 3-0 contra la Juventus, partit en què va ser titular i en què va ser substituït en el descans per André Gomes. Mathieu va ser un dels jugadors més assenyalats de la desfeta a Torí.

Ara, amb l’arribada d’Ernesto Valverde –l’impulsor del seu gran rendiment com a central– a la banqueta del Camp Nou, Mathieu s’acomiadarà del Barça després de no rendir al nivell esperat al centre de la defensa, lloc al qual va arribar per substituir un mite com Carles Puyol i la seva allargada ombra.

L’empresa era massa difícil i tan sols el primer any es va acostar a complir les expectatives de central experimentat per liderar la línia defensiva del Barça. Amb les continuades lesions va perdre el to físic i la confiança total en el seu joc i va deixar patent el seu decreixement amb errades impròpies d’un central d’equip gran.

Amb aquest esperat adéu, el capítol de sortides anirà tocant a la fi, però encara quedarà esclarir el futur d’un altre dels centrals que també podria abandonar el club, Vermaelen, que va arribar procedent de l’Arsenal el mateix estiu que Mathieu i que tampoc ha donat la talla per gaudir d’una oportunitat amb Ernesto Valverde.

SORTIDA CLARA

El Barça espera que Mathieu acabi convencent l’Sporting en els pròxims dies

DE MÉS A MENYS

La seva aportació al club blaugrana ha anat disminuint per les infinites lesions

Podria tindre minuts a un amistós

El club portuguès jugarà divendres a la tarda el primer amistós de la pretemporada contra l’Os Belenenses, i Jérémy Mathieu podria disputar alguns minuts amb la samarreta verd-i-blanca per provar el seu estat físic. Després d’aquest partit, l’Sporting de Portugal decidirà si es queda amb el central francès en funció de la valoració que faci de la primera setmana d’entrenaments i de la seva presència en aquest amistós. Tot i que fa quasi tres mesos que Mathieu no juga un partit amb el Barça, sembla totalment recuperat de les molèsties que tenia al tendó d’Aquil·les, i estarà a disposició de Jorge Jesús per a aquest matx, que sembla clau per decidir el seu futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)