Barça

Operació Paulinho

El Barça i el migcampista brasiler estan d’acord amb les condicions que definirien el contracte i només falta convèncer el Guangzhou Evergrande abans de divendres, quan es tanca el mercat en la lliga xinesa

El club blaugrana, que va veure refusada una primera oferta de 20 milions d’euros, podria elevar-la als 27 milions; en tot cas, no es pagaria la clàusula (40 milions)

José Paulo Bezerra Maciel Júnior, nascut a São Paulo el 25 de juliol del 1988 –d’aquí quinze dies fa 29 anys– i conegut com a Paulinho. Un nom que passa a encapçalar les travesses per erigir-se en el primer reforç del Barça per a la temporada 2017/18. De fet, l’operació es pot resoldre aquesta mateixa setmana, propiciada per dos factors: d’una banda la sintonia entre el jugador i el Barça a l’hora d’acordar les condicions que tindria el seu contracte com a blaugrana; de l’altra, el termini establert per la Superlliga xinesa per realitzar noves altes. Un període que s’acaba divendres i, per tant, suposa una data important perquè el Guangzhou Evergrande, actual club del migcampista brasiler, pugui buscar algun recanvi si es tanca l’acord per al traspàs.

El desig de Paulinho de vestir la samarreta del Barça és ferm i el mateix jugador ho ha declarat obertament els últims dies. “Com és obvi, estic pensant en el Barça”, va manifestar dissabte, després del partit que entre el Guangzhou Evergrande i Beijing Guoan. De fet, en les últimes hores han transcendit les condicions de la proposta que li ha presentat el Barça. La durada del contracte seria per als propers quatre anys –o sigui, fins a la temporada 2020/21–, mentre que el migcampista també estaria disposat a rebaixar-se considerablement el sou per ajustar-se a l’escala salarial de la plantilla blaugrana. I és que el sou del migcampista és un dels més elevats de la lliga xinesa i s’enlairaria a uns nou milions d’euros. Una xifra que estaria disposat a disminuir aproximadament fins a la meitat per tal de poder jugar al costat de Messi, Neymar, Iniesta i companyia.

La clau per donar l’impuls definitiu al fitxatge de Paulinho passa perquè el Barça i el Guangzhou arribin a un acord de traspàs. En aquest context, els responsables blaugrana hauran d’insistir després que el club xinès desestimés una primera oferta de 20 milions d’euros. “Paulinho, que va signar la renovació el gener del 2017, és un jugador important per al nostre club a llarg termini. És per això que hem donat una resposta oficial al Barcelona. Refusem la seva oferta per Paulinho, no està en els nostres plans vendre el jugador”, va respondre en un comunicat públic gens habitual en afers de fitxatges. La nota, però, també expressava “gratitud” al Barça pel fet de tenir el jugador “en tan alta estima”, una cordialitat també poc usual i que permet interpretar que la relació entre els dos clubs segueix oberta.

Cost assenyat

En aquest escenari entra en joc la clàusula de rescissió que el Guangzhou va establir quan va contractar Paulinho l’any 2015 procedent del Tottenham i que s’eleva fins als quaranta milions d’euros. Es tracta, sens, dubte, d’una xifra prou elevada que reflecteix la importància que va adquirir per al Guangzhou el fitxatge del migcampista brasiler, pel qual va pagar catorze milions d’euros. Per contra, el Barça no està disposat a pagar la clàusula, conscient que suposaria un sobrecost massa elevat perquè l’operació sigui rendible. En tot cas, sí que és probable que calgui millorar la primera oferta presentada. La nova oferta podria arribar als 27 milions d’euros, una xifra que s’espera que sigui suficient per acabar de convèncer el club xinès.

En aquest sentit, les últimes declaracions i entrevistes concedides per Paulinho poden afavorir que el Guangzhou reflexioni a l’hora de deixar-lo sortir. “Es possible que jugui al Barça juntament amb una sèrie de jugadors estel·lars. Podria formar part d’un club ple d’estrelles”, va manifestar dissabte el migcampista brasiler. El seu desig, doncs, és clar.

OFERTA

El migcampista signaria per quatre anys i es rebaixaria el sou per poder fitxar

GUANGZHOU

Disposaria fins divendres per buscar un recanvi si dona llum verda al traspàs

IL·LUSIONAT

El desig exprés de ser blaugrana suposa un impuls per resoldre l’operació

Peça clau en la ‘canarinha’ de Tite tot i jugar a la Xina

X.S.

Des del 2015, quan va decidir deixar el Tottenham, Paulinho milita a la Superlliga xinesa amb el Guangzhou Evergrande, un dels principals equips. Des de llavors ha guanyat dos campionats del país asiàtic, a banda d’altres títols, però és a la selecció brasilera on ha pogut mantenir la notorietat mediàtica. El migcampista ha recuperat la seva condició d’internacional amb l’arribada a la banqueta de la canarinha de Tite, que ja l’havia tingut a les seves ordres al Corinthians. Des de llavors, Paulinho ha estat titular en set dels vuit partits que ha disputat el combinat brasiler –l’únic que no va jugar va ser per acumulació de targetes–, amb ple de triomfs, que han portat els de Tite a segellar la classificació per al mundial i a liderar el grup sud-americà. Tot plegat, sent un dels jugadors més destacats no només per la seva feina al mig del camp, format habitualment per Fernandinho o Casemiro en el pivot defensiu i Renato Augusto, que també juga en la lliga xinesa –al Beijing Guoan– i el mateix Paulinho com a interiors, sinó també pels seus gols. En els set partits de la fase de classificació ja n’ha marcat quatre, inclòs un hat-trick, el mes de març, a l’Uruguai. Va ser el passat 24 de març i Tite es va desfer en elogis a Paulinho, de qui va destacar algunes de les seves virtuts: “A mi m’hauria agradat tenir la seva maduresa als 28 anys, quan jugava. Està en una gran forma física. La seva dedicació i els seus gols parlen per si sols.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)