Barça

Fuentealbilla ja té el seu Cruyff Court

Ambaixador. Iniesta n’és el padrí i es mostra molt feliç que el seu poble natal formi part del llegat de Johan

El projecte dels Cruyff Courts, nascut de la col·laboració entre les fundacions de l’exentrenador holandès, el FC Barcelona i La Caixa, se segueix ampliant, i ahir se’n va inaugurar un a Fuentealbilla, que s’afegeix als que ja hi ha a Sant Guim de Freixenet, l’ambaixador del qual és Gerard Piqué; a Martorell, de Hristo Stòitxkov; a Badia del Vallès, de Sergio Busquets; a la Pobla de Segur, de Carles Puyol, i a Terrassa, de Xavi Hernández. Com no podia ser de cap altra manera, el Cruyff Court de Fuentealbilla té com a ambaixador Andrés Iniesta, el fill pròdig d’aquesta localitat.

A la inauguració del Cruyff Court Andrés Iniesta van assistir l’alcalde de Fuentealbilla, Ángel Salmeron; la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura; el director de l’àrea d’acció comercial i educativa de la Fundació Bancaria La Caixa, Xavier Bertolín; la directora territorial de CaixaBank a Castella-la Manxa, María Jesús Català, i com a representants del Barça, el vicepresident primer i de l’àrea social, Jordi Cardoner, i el director d’esports professionals, Albert Soler.

Els Cruyff Courts són petits camps de futbol, l’objectiu dels quals és fomentar l’esport i inculcar valors com els de la integració, la responsabilitat, el joc en equip, la integració personal i l’educació en hàbits saludables per evitar el sedentarisme i prevenir l’obesitat infantil. “Agraeixo a la Fundació Johan Cruyff per voler estar aquí i formar part del llegat del Johan. Em fa molt feliç que una cosa que és part del seu llegat estigui aquí, al meu poble. Tant de bo jo hagués pogut tenir aquest tipus d’instal·lació quan era nen”, va afirmar Iniesta. Més de 200 nens de l’escola CEIP Cristo del Valle de Fuentealbilla també van assistir a la inauguració.

LES FRASES

Agraeixo a la Fundació Cruyff que vulgui ser aquí. Em fa molt feliç que una cosa que és part del seu llegat estigui al meu poble
Tant de bo jo hagués pogut tenir aquest tipus d’instal·lació quan era nen. Jugava en terra i m’hi deixava els genolls

Altres projectes al voltant de les fundacions

Les tres fundacions també impulsen dos projectes específics: els Cruyff Courts 6vs6, campionats per a infants de 10 a 12 anys en què participen tots els Cruyff Courts, i el Community Program, amb l’objectiu que els joves aprenguin a organitzar el seu propi torneig. A banda, també impulsen el projecte Pati 14, que preveu la renovació de deu zones d’esbarjo d’escoles ubicades en diverses localitats catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)