Barça

Rosell hauria cobrat 30 milions per la compra de vots a favor de Qatar 2022

Corrupció. Un informe de la UDEF involucra l’expresident del Barça amb una trama de suborns en el procés de designació de Qatar com a país organitzador del mundial de futbol del 2022

El nom de Sandro Rosell continua ocupant part de la quota informativa de la premsa esportiva i extraesportiva. Més males notícies per a l’expresident del FC Barcelona. Un informe de la UDEF (Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal) i del Cuerpo Nacional de Policía involucra ara Rosell amb una trama de suborns i vots fraudulents en el procés de designació de Qatar com a país organitzador del mundial de futbol del 2022.

Segons una informació publicada en les últimes hores per Crónica Global, Sandro Rosell hauria participat directament en la compra de vots a dirigents africans de la FIFA perquè Qatar resultés l’opció guanyadora. Rosell hauria cobrat un total de 30 milions d’euros de Qatar entre els anys 2007 i 2014. L’informe explica que Rosell hauria cobrat aquests diners a través de la seva empresa Bonus Sports Marketing.

La investigació, que precisament es va tancar el dia 25 de maig, un dia després de la detenció de Sandro Rosell dins el marc de l’operació Rimet i el posterior ingrés a la presó de Soto del Real, constata l’existència de transferències bancàries emeses per Bonus Sports Marketing a diversos països africans entre els anys 2013 i 2014.

Aquest informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal, que es troba ja a disposició del jutjat central d’instrucció número 3 de l’Audiencia Nacional que porta el cas Rosell, i al qual ha tingut accés Crónica Global, assegura també que la presumpta implicació de Rosell en tota aquesta nova trama de corrupció agafa encara més força amb detalls com ara el del cobrament d’una factura de 499.891 euros i el justificant d’ingrés en un compte personal del mateix Rosell. “Hi ha una factura que expedeix Rosell a Qatar World 2022 Cup Bid Committee amb data del mes de desembre del 2009 pel concepte de «Consultancy Servicios 2009». Es desconeixen els serveis realitzats però crida l’atenció que tenint empreses que realitzen aquesta funció hagi cobrat ell, personalment, per aquestes gestions com a persona física per a aquesta activitat, motiu pel qual aquest pagament podria ser en concepte d’una comissió”, subratlla l’informe.

VOTS FRAUDULENTS

Rosell hauria subornat dirigents africans perquè Qatar fos l’opció guanyadora

30 MILIONS

Sandro hauria cobrat de Qatar a través de la seva empresa Bonus Sports Marketing

COMISSIONS

En l’informe també apareix una factura de 499.891 euros que podrien ser una comissió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)