Barça

La proposta supera la primera votació a l’Ajuntament

Espai Barça. La comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, formada per tots els partits del consistori barceloní, aprova inicialment la modificació urbanística per impulsar el projecte

L’Espai Barça ja té l’aprovació de la comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, primer pas per tal de segellar els mesos vinents la modificació del pla general metropolità (MPGM) necessària per engegar el projecte sobre el terreny. El govern municipal va presentar ahir a l’esmentada comissió, formada per tots els partits polítics amb representació en el consistori, la proposta de reordenació urbanística de l’entorn –consensuada els darreres mesos amb el club blaugrana i les entitats veïnals de les Corts– per tal de sotmetre-la a debat. Finalment es va aprovar inicialment la proposta de la MPGM amb els vots favorables del govern municipal –format per BComú i el PSC–, Ciutadans i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy. Per la seva banda, el GMDemòcrata, ERC i el PP es van abstenir, mentre que la CUP va votar-hi en contra. A partir d’ara, s’obrirà un període d’exposició pública de tres mesos –sense comptar el més d’agost– en què totes les parts podran presentar al·legacions. Seguidament, el document haurà d’afrontar l’aprovació provisional del consell plenari, l’últim tràmit municipal abans d’elevar-se a l’aprovació definitiva a la subcomissió d’Urbanisme de Barcelona, òrgan de la Generalitat de Catalunya.

Durant el debat d’ahir de la comissió, Janet Sanz, tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, va valorar que la proposta presentada pel govern municipal “respon als diferents elements que han posat en discussió totes les parts i també a l’interès de la ciutat”. “Ens sembla una proposta equilibrada i integradora de les principals reivindicacions veïnals i les peticions del FC Barcelona i garanteix l’interès públic global”, va afegir-hi. En aquest sentit, el govern municipal considera que la MPGM proposada per començar la construcció de l’Espai Barça farà que les instal·lacions deixin de ser una barrera urbana perquè generarà un nou espai obert a l’ús ciutadà. A més, el club blaugrana assumeix el cost extra que implica la millora urbanística de la zona –28 milions d’euros–, que es compensa amb un major sostre per a noves edificacions per a ús d’oficines, terciari i hoteler.

“Aquesta aprovació inicial ens permetrà treballar més intensament en els projectes arquitectònics del Camp Nou i el nou Palau Blaugrana, i també podem treballar amb calendaris més concrets en el procés de recerca dels tittles rights, que són necessaris per al finançament de l’Espai Barça”, va destacar el directiu blaugrana Jordi Moix, comissionat del club per a aquest projecte.

VOTS A FAVOR

Ciutadans i Gerard Ardanuy (no adscrit) es van afegir al govern municipal

PAS IMPORTANT

Moix va destacar que ara hi haurà més concreció en els calendaris de l’Espai Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)