Barça

El primer rival de la gira

Juventus

Vida més enllà de Cardiff

El dominador absolut de la Serie A, després de perdre dues finals de la Champions en els últims tres anys, està obligat a refer-se anímicament per continuar regnant a Itàlia. La doble marxa d’Alves i Bonucci dificulta el repte

La Juve ha conquerit sis campionats de lliga seguits i torna a partir com a gran favorita al títol

El nou Barça de Valverde s’estrena avui a partir de les dotze de la nit al MetLife Stadium de Nova Jersey. Primer test de la gira nord-americana. El rival, una Juve de la qual el barcelonisme no guarda precisament un record gaire dolç. Encara cou entre l’afició aquell 3-0 a Torí del mes d’abril que va deixar el Barça ferit de mort i que l’allunyava de la final de Cardiff. Moviments significatius ha viscut la plantilla d’Allegri des d’aquelles recents semifinals de Champions d’ara fa només tres mesos. Mercat agitat a Torí.

El poderós mur italià ha tingut dues baixes importants en aquest mercat de fitxatges. Dani Alves ha marxat gratis al PSG tan sols un any després d’arribar a Itàlia i el millor central de la Juventus, Leonardo Bonucci, ha fitxat pel Milà a canvi de 40 milions d’euros. La raó principal de la marxa de l’internacional italià ha estat la mala relació amb el seu tècnic i amb part de la directiva. Sens dubte, un greu maldecap per als bianconeri, que ja treballen en possibles substituts. Han sonat amb força els valencianistes Garay i Cancelo, però de moment qui ha arribat és Mattia De Sciglio. Bonucci, de Torí a Milà, i camí invers per a De Sciglio (dotze milions d’euros). Ell serà el substitut d’Alves a la dreta.

A més, la Juve també ha mogut els cromos a la porteria respecte a la temporada passada. Amb Gigi Buffon com a indiscutible sota els pals, Neto ha preferit encetar una nova etapa al València per intentar ser titular. Com a recanvi ha arribat el polonès Szczesny, que ja va jugar en la Serie A la temporada anterior amb la Roma, cedit per l’Arsenal.

On no han perdut potencial els bianconeri és a la zona ofensiva. Al contrari, perquè s’han reforçat amb l’extrem esquerrà Douglas Costa, que arriba com a cedit procedent del Bayern a canvi de sis milions d’euros i amb una opció obligatòria de compra de 40 milions per a l’estiu que ve. A més, la Juventus continua apostant per la joventut amb el fitxatge del prometedor uruguaià de 20 anys Rodrigo Bentancur. El migcampista, procedent del Boca Juniors, ha costat 10,5 milions d’euros. Una aposta semblant a la que va fer el club italià amb Dybala, ara consagrat com el líder de l’equip.

També volien Patrick Schick, però no va passar el reconeixement mèdic. Qui té la catifa vermella posada és Bernardeschi. Amb ell, les variants ofensives d’Allegri en atac es multipliquen. El central Benatia (disset milions) i el colombià Juan Cuadrado (vint milions) també han fitxat definitivament en propietat amb la Juventus després de jugar la darrera temporada cedits al club de Torí. Molts noms propis, però avui tots els focus mediàtics se centren els de sempre. Dos argentins i un brasiler: Messi-Dybala-Neymar.

Fitxatges.
De Sciglio, Douglas Costa, el porter Szczesny i Rodrigo Bentancur són les cares noves d’una Juve que també tindria lligada la incorporació de Bernardeschi i que ha aconseguit definitivament en propietat Benatia i Cuadrado.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)