Barça

futbol

barça

El 4-3-3 de Valverde

Gira 2017. El nou entrenador del Barça va donar continuïtat al dibuix més clàssic de l’equip blaugrana en la seva estrena, va destacar la pressió i va insistir que les línies estiguin juntes

Molta expectació hi havia des que Ernesto Valverde es va convertir en entrenador del Barça en substitució de Luis Enrique per saber com jugaria el seu equip, quin seria el seu dibuix sobre el terreny de joc –tenint en compte que és un entrenador que ha utilitzat diversos esquemes durant la seva carrera a les banquetes–, quines característiques pròpies donaria al seu equip i quina posició ocuparia Leo Messi sobre el terreny de joc. Dissabte, contra la Juventus, van començar a intuir-se algunes respostes a aquestes preguntes i es van poder treure algunes conclusions, tot i que era només el primer partit de pretemporada.

Valverde va donar continuïtat al clàssic sistema del Barça i el 4-3-3 va estar molt marcat durant tot el partit, tant en la primera com en la segona part, juguessin els futbolistes que juguessin i tenint en compte que els onzes de la primera i la segona meitat van ser totalment diferents. Valverde ja havia avisat que utilitzés un dibuix o un altre el Barça havia de ser sempre protagonista sobre el terreny de joc, tenint la pilota i buscant la porteria rival. Ho van ser els seus homes pràcticament durant tot el partit, destacant la recuperació de la pressió que tants èxits va donar al Barça de Guardiola i al de Luis Enrique en la primera temporada de l’asturià a la banqueta. La pressió i el fet que l’equip estigui junt són dos dels manaments de Valverde. “M’ha agradat la implicació dels jugadors per estar junts. Els he dit que hem de jugar sempre junts, tant si anem cap endavant com si ho fem cap enrere. La pressió avançada és una cosa que hem de treballar durant la temporada. Ara acabem de començar i l’hem treballada poc. Però el que tothom ha de tenir clar és que si decidim fer-la, l’hem de fer tots. Si la fem, tot l’equip ha d’estar compromès a fer-la. Ho hem fet així i hem recuperat moltes pilotes en la seva sortida”, valorava el nou entrenador del Barça després del partit contra la Juventus.

Pel que fa a Messi, es va veure molt actiu i compromès durant els 45 minuts que va jugar. La seva posició era una altra de les incògnites a resoldre. Com en les últimes temporades, Messi va començar el matx partint des de la banda per anar cap al mig, però en general es va veure l’astre argentí amb molta llibertat per ocupar qualsevol zona del camp. “L’he vist molt implicat ofensiva i defensivament. Ell sap millor que ningú per quina zona s’ha de moure per trobar espais i poder rebre. Nosaltres juguem per trobar-lo i sabem que el costat dret és el seu punt de partida i també des d’on ha de defensar. La clau és trobar unes pautes per ajudar-nos i estar sempre junts”, explicava Valverde a la sala de premsa del MitLife de Nova Jersey.

Alguns dubtes resolts, tot i que el Barça només ha jugat un partit i, certament, les coses poden canviar. I sembla que Sergi Roberto abandonarà de manera definitiva la posició lateral per jugar al mig del camp. Contra el Juventus, el de Reus va actuar com a interior per la dreta, jugant molt per dins. “Que sigui migcampista és una possibilitat, no diré nova, perquè ja existia, en la qual ha jugat moltes vegades. Intentem aprofitar la seva formació. Que hagi tingut continuïtat com a lateral dret és positiu perquè això li dona versatilitat. És bo que pugui jugar en diverses posicions. Ara el volem al mig del camp, on fa molt bona feina, però ja veurem com va la temporada”, valorava Ernesto Valverde.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)