Barça

Una ruta molt variable

Champions League. El Barça coneixerà avui els seus rivals en la fase de grups de la Champions. En el primer bombo i també en el tercer, hi ha diversos peixos grossos a evitar

El Barça coneixerà aquesta tarda quin és l’inici de camí que l’espera en la Champions League i quins seran els seus primers esculls, en la fase de grups, per intentar estar el 28 de maig del 2018 a Kíev, on es disputarà la final d’aquesta edició. Per primer cop des del nou format de la màxima competició continental, el Barça estarà en el segon bombo –aquest és el tercer any en què només els campions de les lligues més potents d’Europa més el campió de Champions formen part del primer bombo– i l’objectiu, doncs, serà evitar alguns dels que són els màxims favorits a guanyar la competició. És el cas del Bayern de Munic, la Juventus i el Chelsea. Per contra, i tot i el perill que suposaria haver d’enfrontar-se ja d’entrada amb algun d’aquests rivals, el nou format a l’hora de repartir els equips en el sorteig pot acabar afavorint els interessos blaugrana, sempre, és clar, que la sort també acompanyi una mica. I és que la resta de possibles rivals que integren el primer bombo –el Madrid, pel fet de ser de la mateixa lliga, no pot tocar com és habitual– estan teòricament un graó per sota, com el Mònaco, força debilitat per la marxa de moltes de les seves peces clau, o diversos graons, com seria el cas del Benfica, l’Spartak de Moscou i el Xakhtar Donetsk, els tres equips del primer bombo contra els quals tothom es voldria enfrontar. Estant al segon bombo a més, on hi ha els següents equips amb un millor coeficient històric, el Barça evitarà també que li puguin tocar diversos ossos, com el PSG o el Manchester City, vells coneguts en els últims anys, o també el Manchester United i el Borussia Dortmund. El Porto, l’Atlético de Madrid i el Sevilla són els altres equips que tampoc poden quedar emparellats amb els blaugrana.

I si en el primer bombo hi ha diverses mines que més valdria evitar per no veure com el camí fa pujada ja des d’un bon inici, el mateix es pot dir del que succeeix al tercer bombo. El Nàpols, el Tottenham Hotspur, la Roma i el Liverpool, que ahir mateix va certificar la seva classificació per a la fase de grups, són els equips més perillosos. En cas que, al Barça, li toqui un dels peixos grossos del primer bombo i algun d’aquests equips del tercer –si toca el Chelsea no podrà tornar a tocar un equip anglès i el mateix amb la Juventus i els dos italians del tercer bombo–, la dificultat del grup seria màxima i amb gairebé total probabilitat es podria parlar també de grup de la mort. Tot canviaria, però, si la fortuna enfrontés els blaugrana amb algun dels equips que formen la resta del tercer bombo, com són el Basilea, l’Olympiacòs, l’Anderlecht o el Besiktas, teòricament molt assequibles o, com a mínim, amb un potencial molt allunyat dels altres possibles rivals.

Més perills amagats

L’últim bombo és el que difícilment fa variar molt el nivell d’un grup, encara que enguany aquesta premissa no és del tot certa, ja que presenta alguns perills que poden encara dificultar una mica més el camí de la fase de grups. I és que l’Sporting Club de Portugal; el Feyenoord, actual campió de l’Eredivisie; el RB Leipzig, segon classificat de l’última Bundesliga i que debuta en la Champions, o també el CSKA de Moscou són capaços de sorprendre qualsevol. En canvi, no hauria de resultar cap gran problema, aparentment, ja que en la Champions, sobretot a domicili, res és fàcil i menys si es té un mal dia, que al Barça li toqués el Celtic, tot un clàssic a l’hora d’enfrontar-se amb els blaugrana, el Maribor, l’APOEL i el Qarabag, primer equip d’Azerbaidjan que jugarà la fase de grups de la Champions.

LES GRANS PEDRES

El Bayern, la Juventus i el Chelsea són els grans perills del primer bombo

QÜESTIÓ DE SORT

La fortuna dictarà si el grup acaba sent temible, assequible o fins i tot molt fàcil

AL SEGON BOMBO

El Barça no estarà entre els caps de sèrie però li permetrà evitar rivals molts durs

Messi, Cristiano i Buffon aspiren al premi a millor jugador

La UEFA també entregarà avui el premi a millor jugador de la temporada i els tres candidats finals són Leo Messi, Cristiano Ronaldo i Gianluigi Buffon. El portuguès és el gran favorit per aconseguir el que seria el seu tercer premi UEFA a millor jugador. L’argentí ja l’ha guanyat també dos cops, el 2011 i el 2015. El 2012 el va guanyar Andrés Iniesta, i també Franck Ribéry n’ha estat el vencedor una vegada. En categoria femenina, lluitaran pel premi la danesa Pernille Harder, que ha fitxat pel Wolfsburg; l’alemanya Dzsenifer Marozsán (Olympique de Lió), i l’holandesa Lieke Martens, que ha fitxat pel Barça, i que ja va ser escollida millor jugadora de l’Eurocopa. D’altra banda, Messi també aspira al premi a millor davanter, amb Cristiano Ronaldo i Paulo Dybala. L’argentí viatjarà a Mònaco, en una expedició que també estarà formada per Josep Maria Bartomeu, Òscar Grau, Albert Soler, Pep Segura, Raül Sanllehí, Amador Bernabéu i David Bellver.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)