Barça

Barça

Mercat

Dembélé ja és del tot blaugrana

Oficial. El Barça va anunciar ahir el fitxatge del jove extrem francès del Dortmund per 105 milions d’euros fixos, sense especificar els variables. Signarà per cinc anys, tindrà una clàusula de 400 milions i portarà l’11

Ja és oficial. Ousmane Dembélé és el quart fitxatge del Barça per a aquesta temporada i s’afegeix als de Deulofeu, Semedo i Paulinho. Així ho va comunicar ahir el club, just passades les cinc de la tarda, l’endemà que s’arribés a un principi d’acord amb el Borussia Dortmund, a Mònaco, poc abans del sorteig de la fase de grups de la Champions. El Barça pagarà al conjunt alemany 105 milions d’euros fixos –el 25% serà per al Rennes– més variables, alguns de fàcil compliment i d’altres no tant –com ara guanyar la Pilota d’Or–, que podria fer pujar l’operació fins a una xifra total d’entre 140 i 145 milions d’euros, encara que el club no va especificar les quantitats d’aquests variables. Dembélé es converteix d’aquesta manera en el fitxatge més car fet mai pel club blaugrana i en el segon de la història del futbol, només superat per Neymar i els 222 milions que en va pagar el PSG.

El davanter de 20 anys, nascut a Vernon, un municipi de l’Alta Normandia d’encara no 25.000 habitants, signarà contracte per les pròximes cinc temporades i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros, la més alta de la plantilla. El club també va informar que Dembélé, que lluirà el dorsal número 11 –el que portava Neymar –arribarà demà a Barcelona i dilluns passarà el reconeixement mèdic i signarà el contracte per ser presentat a continuació ja de manera oficial al Camp Nou. No inclòs en l’última convocatòria de la selecció francesa per als dos pròxims compromisos, l’última cara nova del Barça ja es podrà entrenar, doncs, la setmana que ve a les ordres de Valverde, que el podria fer debutar en el derbi del 9 de setembre a l’estadi.

Acaba, doncs, positivament per als interessos blaugrana un dels molts serials que ha tingut oberts el Barça aquest estiu en matèria de mercat. I és que, davant l’interès blaugrana, Dembélé fins i tot es va negar a entrenar-se amb el Dortmund i ha estat les últimes setmanes apartat, fins que ha vist complert el seu desig, que no era cap altre que jugar de blaugrana. Ahir mateix, el francès ja va mostrar la seva satisfacció a les xarxes socials, en un intent també de començar a posar-se l’afició a la butxaca amb un missatge ben clar: “Visca el Barça, visca Catalunya.” Paraules que van tenir resposta d’un dels seus pròxims companys al conjunt blaugrana i bon amic seu, com és Samuel Umtiti, que li va donar la benvinguda. El mateix va fer també un altre compatriota seu al Barça, Lucas Digne. La feina, però, no s’ha acabat. Toca intentar tancar el fitxatge de Coutinho i enllestir les moltes sortides encara pendents.

El jugador amb més driblatges de l’última Bundesliga

X.S.

Valverde va destacar, entre altres coses, la profunditat de Dembélé, que també brilla per la seva potència, el seu desequilibri i la qualitat. No és d’estranyar que la temporada passada, la primera al Borussia Dortmund, on va arribar procedent del Rennes a canvi de només 15 milions d’euros, fos el jugador amb més driblatges completats (103) en la Bundesliga. Sense ser encara un gran golejador –va marcar 10 dianes el curs passat i fa dos, un total de 12–, sí que va destacar ja molt per les seves assistències, ja que entre totes les competicions en va repartir un total de 20. Totalment ambidextre –en una entrevista, reconeixia que era esquerrà tot i xutar els penals amb la dreta–, l’extrem francès pot actuar per les dues bandes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)