Barça

Barça

Primera divisió

Punt d’enlairament

més confiança ·

El Barça, encara sense els grans fitxatges de l’estiu, visita aquesta tarda l’Alavés (18.15 h, beIN LaLiga) amb l’objectiu d’encadenar abans de l’aturada la segona victòria a la lliga, la millor fórmula per enfortir el projecte de Valverde

L’uruguaià, que evoluciona molt bé de la seva lesió, es va entrenar ahir, però encara no té l’alta mèdica

Les dues setmanes sense futbol de clubs que s’albiren en l’horitzó han de servir perquè Valverde pugui treballar en l’adaptació dels nous fitxatges, una insuflada d’oxigen per afrontar el derbi contra l’Espanyol i l’inici de la Champions amb totes les garanties. Abans, però, el Barça visitarà aquesta tarda l’Alavés, un partit trampa molt important per mantenir la calma entorn de l’equip, ja que un mal resultat faria disparar algunes alarmes, i amb dues setmanes sense poder contrarestar la situació de dubtes. Perquè tot projecte nou necessita un temps prudencial per engegar, perquè l’entrenador transmeti les seves idees als futbolistes, provi alternatives en el joc i les diferents peces per plasmar-les. A Valverde, però, li falta aquest preciós temps, ja que un equip tan competitiu com el Barça no es pot permetre cap punxada tot just començar, i encara menys després d’un dels estius més moguts dels últims anys, en què els dubtes a l’hora de planificar la plantilla s’han traslladat a l’afició, sobretot després de veure la superioritat del Madrid en la supercopa. Les sensacions, però, van començar a canviar contra el Betis, en què tot i no signar un partit excels, els blaugrana van mostrar una millora, i en bona mesura pel bon plantejament que va fer Valverde. Perquè un dels grans al·licients del duel d’aquesta tarda serà veure quin dibuix escollirà el tècnic, si recupera el 4-3-3 o si, per contra, manté el camaleònic 4-2-3-1 del debut de la lliga. En un principi, i amb l’aturada de seleccions en l’horitzó, tot indica que Valverde posarà tota la carn a la graella, amb Piqué, ja recuperat, i Umtiti en l’eix defensiu i Alba al lateral esquerre. En el dret, i tot i que la lògica diu que el titular serà un Semedo que contra el Betis va sobresortir, el tècnic també podria apostar per Vidal, que d’aquesta manera tornaria a l’estadi on el curs passat es va lesionar de gravetat. Al davant de la defensa, i malgrat que Iniesta ja ha superat la lesió, tot indica que el Txingurri repetirà l’experiència amb Busquets, Rakitic i Sergi Roberto, i amb Messi i Deulofeu com a homes més avançats. El gran dubte serà veure si per a la banda esquerra Valverde reitera la confiança en Alcácer o si dona una oportunitat a Denis. El partit, a més, té l’al·licient de ser el primer en què podria debutar Paulinho, que ahir va entrar en la convocatòria. Qui en va quedar fora va ser Suárez, que tot i escurçar espectacularment la recuperació –ahir ja es va entrenar–, encara no té l’alta. El davanter, però, vol jugar amb la seva selecció, i per això viatjarà a l’Uruguai per seguir amb la seva recuperació i, si pot ser, disputar els duels contra l’Argentina i el Paraguai.

Un Alavés nou

Al davant, el Barça tindrà un Alavés que té molt poc a veure al que el curs passat, amb Pellegrini, va sorprendre tothom. El tècnic ja no hi és, com tampoc peces importants com ara Theo, Marcos Llorente, Deyverson, Feddal, Femenía o Edgar Méndez. Ara, el tècnic és el jove Luis Zubeldía, sense experiència a la lliga, i les nous jugadors cridats a donar a parlar són Burgui, Sobrino, Pina, Pedraza o Enzo Zidane. Amb tantes cares noves, l’Alavés ja va demostrar durant la pretemporada problemes d’encaix, una imatge dubitativa que es va mantenir en el debut de lliga, contra el Leganés, en què no van donar una bona imatge. Zubeldia, és clar, segueix buscant la tecla, i per avui s’espera que provi amb un equip més defensiu, amb un trivot en el centre del camp i un únic davanter, el que faria que Pina, mig de contenció, ocupés el lloc del davanter Santos. Al Barça, doncs, sembla que l’esperarà un partit llarg, amb el rival ben plantat al darrere esperant qualsevol errada per fer-li mal. Tocarà tenir paciència i, és clar, encert en els metres finals, la millor fórmula per endur-se el triomf de Mendizorrotza i augmentar la confiança de l’equip.

CARES NOVES

Iniesta, recuperat de la seva lesió, i Paulinho són les novetats de la convocatòria

POQUES VARIACIONS

Semedo o Vidal al lateral dret i Alcácer o Denis a l’extrem esquerre, principals dubtes

HO INTENTARÀ

Suárez se sotmetrà a unes proves mèdiques per veure si pot jugar amb l’Uruguai

Zubeldía: “Ens hem de fixar en el nostre creixement”

Luis Zubeldía, el nou entrenador de l’Alavés, s’estrenarà aquesta tarda al seu estadi en partit oficial, un duel molt especial que vol aprofitar per començar a sumar confiança, després de debutar amb derrota a Butarque. “Ens hem de fixar en el nostre creixement i tenir la il·lusió d’aconseguir un bon resultat. Ens hem de fixar més e el nostre moment que no pas en el del Barça”, va afirmar el tècnic, que va destacar el poder camaleònic dels blaugrana, tan perillós amb la pilota com sense ella. “El Barça és un equip amb molta jerarquia amb la pilota, però no hem d’oblidar que és l’equip de la lliga que la temporada passada va marcar més gols en transició”. Zubeldía, que va reconèixer que s’espera un partit sense gaires ocasions de gol, també va tenir paraules d’elogi per a Leo Messi, un futbolista que considera extraordinari. “Hi ha jugadors terrenals i després està Messi”.

Mendizorrotza, un estadi incòmode

Tot i que la temporada passada el Barça va destrossar l’Alavés amb un incontestable 0-6, en el duel en què Aleix Vidal es va lesionar de gravetat, històricament Mendizorrotza no és un estadi gens fàcil per als blaugrana, on abans de la citada golejada encadenava tres visites de lliga al camp de l’Alavés sense conèixer la victòria, amb dos empats sense gols i una derrota, per 2-0. El balanç total, de fet, és molt igualat, ja que dels 12 enfrontaments de lliga que l’Alavés i el Barça han jugat a Mendizorrotza, els locals n’han guanyat tres i els blaugrana cinc, mentre que el resultat final ha estat d’empat en quatre ocasions. L’estadi del bascos, però, sempre generarà una alegria especial per a l’afició blaugrana, ja que al 1999 el Barça va segellar amb un victòria per 1-4 la segona lliga de l’era Van Gaal. Els gols els van marcar Cocu, Kluivert, Figo i Luis Enrique.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)