Barça

“No vinc a fer de Neymar; vinc a aprendre de Messi”

Ousmane Dembélé aterra al Camp Nou amb la càrrega que suposa haver de fer oblidar Neymar i amb el repte de justificar l’elevada inversió feta per ell

17.814 culers van donar ahir la benvinguda a Ousmane Dembélé. Als seus 20 anys, l’exjugador del Rennes i el Borussia aterra al Camp Nou amb l’etiqueta de crac i amb el doble repte d’haver de cobrir el buit deixat per Neymar i el d’haver de justificar a la gespa la forta inversió que ha fet el club per treure’l de Dortmund. Dues motxilles. Difícil dir quina de les dues pesa més. El Barça ha pagat per ell ni més ni menys que 105 milions d’euros fixos més 40 en variables, que estan repartits al 50% entre el rendiment personal que ofereixi el futbolista com a blaugrana i el rendiment de l’equip.

Dembélé ha signat per les pròximes cinc temporades i arriba amb la lliçó apresa. Conscient del seu rol i del seu estatus. Humilitat i elogis a Messi. En aquest sentit, el missatge de l’internacional francès va recordar, en part, el missatge de Neymar quan va arribar el 2013. L’objectiu, cap altre que el de créixer al costat de Leo Messi: “Serà un honor i un plaer jugar al costat seu. La veritat és que ja tinc ganes de veure’l de prop. Messi és el millor futbolista del món i de la història. Vull veure com s’entrena, vull veure com és en les distàncies curtes i vull aprendre d’ell. Soc aquí per aprendre de Messi.”

“Neymar és dels millors del món. Jo no he vingut a substituir-lo. El Barça necessitava un jugador en aquesta posició i m’ha fitxat a mi, però no vinc a substituir ningú. He vingut a créixer i a jugar a futbol, i faré tot el que pugui per ajudar l’equip a guanyar títols”, va dir Dembélé. El futbolista francès es va voler desmarcar ja d’entrada de possibles comparacions amb el brasiler, però fer-les serà inevitable ara i al llarg de la temporada. Per posició, per talent, per desequilibri i per desvergonyiment, Dembélé està destinat a haver de carregar amb l’allargada ombra de Neymar. També haurà de suportar una llosa de 145 milions d’euros, malgrat que ell ahir assegurés que el cost del seu fitxatge no suposa una pressió extra: “Pressió? No. El preu és el que és. El mercat està boig. Però per mi no són importants les xifres, per mi el que és important és ajudar l’equip. Jugo a futbol per jugar amb els millors i aquí ho podré fer. Tenim un equip fantàstic.”

Dembélé, considerat el millor futbolista jove de la Ligue1 el 2016 i també el millor futbolista jove de la Bundesliga la temporada passada –també ha estat inclòs en l’onze ideal de la lliga alemanya del 2017–, va confessar que ja ha parlat amb Valverde i que la idea de futbol de tots dos encaixa. Versàtil, ràpid de cames i hàbil en l’un contra un, l’exjugador del Dortmund pot actuar tant per la banda dreta com per l’esquerra i ja compta els dies que falten per poder compartir atac amb Messi i Suárez. “Jugar aquí és un somni. Mirava partits del Barça des dels 8 anys. Sempre m’ha agradat l’estil de joc del Barça. Encara no em crec que estigui aquí. Ja tinc ganes d’entrenar-me amb el grup i sentir-me realitzat. Estic molt content de ser aquí i he vingut per guanyar títols. És un plaer formar part d’aquest equip i d’aquest club. L’estadi impressiona, la plantilla és increïble... El Barça ho és tot”, va assegurar.

Acompanyat en tot moment del seu cercle íntim més pròxim, Dembélé va viure ahir un dels dies més dolços de la seva curta carrera esportiva i ara confia en una ràpida adaptació després d’un estiu complicat pel serial que ha suposat el seu fitxatge i en què el fet de declarar-se en rebel·lia finalment ha tingut premi: “Amb el Borussia ha anat tot bé menys el final. Venir al Barça era el meu somni i vaig decidir forçar la situació encara que això suposés quedar fora de la llista de França per als pròxims partits. No m’he entrenat amb el Borussia, i Deschamps ja em va avisar, però volia venir i aquesta era la manera. Sabia que era qüestió de temps. Ara espero que tot vagi bé. He parlat amb en Sam [Umtiti], som col·legues, i segur que m’ajudarà els primers dies. Estic content.”

105

milions

i 40 en variables

LA FRASE

Pressió? No. El preu és el que és. El mercat està boig. Per mi no són importants les xifres. Només vull jugar, aprendre i ajudar l’equip

ELS VARIABLES

Els 40 milions en variables estan dividits en funció del rendiment individual i el de l’equip, al 50%

Retard en la presentació i crits de “Bartomeu, dimissió!” a la grada

Com ja va succeir amb Nélson Semedo, la presentació de Dembélé també va patir un retard considerable respecte a l’horari previst. Segons el club, el motiu va ser un problema amb la liquidació del contracte entre Dembélé i el Dortmund. L’espera no va agradar els professionals citats a l’auditori 1899 i tampoc els més de 17.000 culers que van anar a l’estadi a donar la benvinguda al seu nou ídol. La demora va propiciar que s’escoltessin alguns crits demanant la dimissió del president, Josep Maria Bartomeu. Tot i les dues victòries de l’equip de Valverde en la lliga, que semblava que havien calmat les aigües, i malgrat l’arribada de Dembélé, l’ambient, pocs dies abans que Agustí Benedito presenti oficialment la moció de censura, és evident que no és el millor. Ho veurem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)