Barça

El temps s’acaba

Quan falten només dos dies per al tancament del mercat, el Barça és optimista pel que fa a la incorporació de Coutinho i a intentar la de Di María

Douglas jugarà un any cedit al Benfica i Marlon, dos al Niça

Divendres es tanca el mercat i el Barça encara té diverses operacions pendents per tancar. El temps se li tira al damunt, a la direcció esportiva blaugrana, que en aquestes últimes hores haurà de treballar de valent si vol complir els desitjos del tècnic del primer equip, Ernesto Valverde, que ja va dir després del partit contra el Betis que esperava tenir un equip més competitiu el dia 31 d’agost. Robert Fernández va reconèixer que el seu objectiu ideal era fer dues incorporacions més i trobar bons destins per als descartats.

Pel que fa als fitxatges, i descartat definitivament Seri, no és cap secret que la lluita se centra a poder portar Philipe Coutinho i, si les condicions ho permeten, intentar també la incorporació de Di María. El migcampista brasiler fa més de quinze dies que no s’entrena ni juga amb el seu equip per, oficialment, unes molèsties a l’esquena. Ahir, però, se’l va veure exercitar-se sense problemes amb la seva selecció i els metges de la canarinha han donat el vistiplau perquè pugui disputar els partits contra l’Equador i Colòmbia i que són classificatoris per al mundial del 2018. Cobra força, per tant, que els problemes físics eren una mesura més de pressió per tal de forçar el Liverpool a negociar i acceptar l’última proposta del Barça. El club anglès s’ha mostrat molt fort durant tot l’estiu rebutjant totes i cadascuna de les ofertes que el club blaugrana li ha anat presentant. Fins a un total de tres. També aguantant la pressió que va suposar que Coutinho reclamés el transfer request i que digués a l’entrenador, Jürgen Klopp, que no volia continuar. La paret que, de moment, segueix sent el Liverpool, però, es podria esquerdar en les properes hores.

Així ho espera el Barça, que entén que la posició de força és una mesura per treure més rèdit econòmic. Molt possiblement el traspàs es tancarà per una xifra que vorejarà els 160 milions entre fix i variables. A Anglaterra el mercat tanca abans, el dijous a les 23 h (hora anglesa), així que demà pot ser el dia clau per saber si Coutinho acaba sent blaugrana o no. El Liverpool, per si de cas, busca substituts –té lligat per a la temporada que ve Naby Keita– i està fent ofertes per Thomas Lemar, del Mònaco, de prop de 80 milions. El jugador, concentrat amb el Brasil, només té el cap al Barça i està frisant perquè l’operació es tanqui aviat i bé. Ha estat una mica estressat. Ahir se’l va poder veure xerrant molta estona amb Paulinho.

L’arribada de Di María és complicada. Per això el secretari tècnic, Robert Fernández, va afirmar que, si era possible, intentaria aquest segon fitxatge. El Barça l’intentaria portar, però per fer-ho no vol haver de desemborsar diners al PSG per ell, sinó que intentaria algun intercanvi de jugadors o un preu no gaire alt. El club francès el té taxat en 50 milions d’euros, però després de fitxar Neymar i Mbappé necessita desprendre’s d’algun futbolista amb nòmina elevada per tal de complir amb el fair play financer. Di María vindria amb els ulls tancats i Messi també estaria molt content de la seva arribada. Jugador de talent i explosiu, pot actuar al mig del camp i d’extrem.

Marlon i Douglas, cedits

Fent un símil oportú amb l’època de l’any en què ens trobem, el Barça s’ha mogut en aquest mercat amb la mateixa parsimònia del típic estudiant díscol que, tot i ser conscient de la necessitat de fer exercicis de repàs per afrontar amb millors garanties el nou curs escolar, arriba a l’última setmana de les vacances encara amb mig quadern d’estiu per fer. En els plans de Valverde no entrava plantar-se en la tercera jornada de lliga amb la plantilla encara per acabar de confeccionar, però la realitat és aquesta.

En espera d’algun anunci oficial amb Coutinho i Di María, en el capítol de sortides també pertoca ara actuar a correcuita. És evident que calen baixes tant sí com no. Dels descartats per Valverde s’ha trobat destí per a Tello, que ja ha debutat amb el Betis; Mathieu, que visitarà el Camp Nou el 27 de setembre amb l’Sporting de Portugal, i Samper, que confia tenir a Las Palmas els minuts que no va tenir a Granada el curs passat. D’aquests tres casos, l’únic que ha repercutit positivament a les arques del club és el traspàs de Tello, per qui el Betis va pagar 4 milions d’euros. A Mathieu se li va donar la carta de llibertat com a Sandro i a Alves fa un any, i Samper marxa novament cedit.

Cedits també marxaran Marlon i Douglas. Marlon ja no es va entrenar ahir a les ordres de Valverde amb permís del club. El brasiler va acabar fa uns mesos el curs 2016/17 amb el Barça B amb la doble alegria d’assolir l’ascens a segona A i amb la paraula del club de tenir una fitxa al primer equip, però la pel·lícula ha canviat i ara el seu futur és en la Ligue1. Marlon jugarà al costat de Seri al Niça les dues pròximes temporades, i el Barça es reserva una opció de recuperar el jugador després del primer any. Ahir a la nit, el Barça va confirmar l’operació amb un comunicat oficial. La marxa de Marlon allibera una fitxa d’extracomunitari –només hi ha Paulinho.

Douglas, després d’un any a Gijón a bon rendiment, jugarà cedit una temporada al Benfica. Ahir es va tancar l’acord entre les parts. Semedo a Barcelona i Douglas a Lisboa. Durant el dia d’ahir es va parlar de l’opció del Bursaspor turc, però finalment jugarà al club lisboeta.

Quant a Munir, la Roma de Monchi és qui més interès ha mostrat al llarg de l’estiu i Arda i André Gomes són els altres dos noms que hi ha damunt la taula. Pel turc es van pagar 34 milions fa dos anys; pel portuguès, 35 milions l’estiu passat. Difícilment el club recuperarà la inversió feta. Un sona ara per al Mònaco, a l’altre sembla que se li refreda l’opció Juve.

COUTINHO

El traspàs es podria tancar per 160 milions i el jugador està una mica estressat

DI MARÍA

Vol venir i Messi ho veu bé, però el possible fitxatge no pot costar diners
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)