Barça

Espanyol

El derbi

Marcats pel Camp Nou

La trepitjada a Messi, en el derbi de copa del gener del 2016, farà que Pau López, que sembla que serà titular, estigui en el punt de mira de l’afició blaugrana

La topada fortuïta de Diego López amb Suárez li ha impedit debutar en la lliga

Pau López i Diego López tenen desat a la memòria el seu últim pas pel Camp Nou. El gironí va viure en la seva pròpia carn l’escarni a l’estadi blaugrana i el gallec va tenir una topada fortuïta amb Luis Suárez de la qual encara està patint danys col·laterals. Diego López ja s’ha començat a entrenar amb el grup i tot fa pensar que entrarà en la convocatòria, però la incògnita és si serà titular. Aquella topada amb el davanter uruguaià el va deixar amb una bursitis al genoll dret que es va fer en el duel del desembre passat. Va passar pel quiròfan al maig i fins ara no ha pogut disputar cap minut en la lliga ni en la temporada. Així doncs, la seva participació en el derbi com a titular és poc probable, per no dir que impossible. Sense minuts de joc des de fa mesos sembla que la presència sota els pals està assegurada per a Pau López.

El gironí ha evitat posar-se aquests últims dies sota el focus mediàtic. Una qüestió profilàctica per no alimentar més la dialèctica en els mitjans i evitar ser el protagonista de la prèvia del primer derbi del curs. Tot i que les intencions del gironí són rebaixar el suflé ambiental, no cal ser gaire agosarat per assegurar, sense equivocar-se, que les mirades de la parròquia del Camp Nou estaran sobre Pau López. Els dos últims derbis al Camp Nou són recordats per l’afició blaugrana, que no oblida la trepitjada a Messi. Una acció del tot reprovable per part del porter de l’Espanyol i mereixedora de la targeta vermella en el derbi de copa del gener del 2016. Era el primer derbi de Pau al Camp Nou i el tindrà gravat amb foc per sempre més. Abans de la trepitjada a Messi, els minuts previs van estar adobats per un hiperbòlic Suárez que va començar a escalfar el porter blanc-i-blau celebrant un gol de falta de Messi a la cara del gironí en una acció poc edificant i gens instructiva. El porter de l’Espanyol, que jugava el seu primer derbi al Camp Nou, s’hi va tornar més tard, i va trepitjar Messi en una acció de targeta vermella directa.

Aquesta imatge ha seguit perseguint Pau i des del cantó blaugrana no li perdonen haver tocat l’ídol argentí. Cinc mesos després, Pau tornava al Camp Nou. Aquesta vegada era partit de lliga. L’Espanyol arribava a la cita del maig del 2016 amb les matemàtiques pendents de segellar la permanència en un curs força complicat. L’alt voltatge del partit de copa del gener encara hi era present. Molts jugadors del Barça tenien comptes pendents amb Pau després dels incidents amb Luis Suárez i la trepitjada a Messi. Pau va ser reptat per l’uruguaià, que va celebrar el primer dels seus gols a la cara i fent el gest de disparar. La segona diana, aquesta de Messi, també va tenir un missatge directe de l’argentí. “Ándate boludo, ándate ahora, huevón. Bobo.” Pau intentava aguantar el tipus com podia. L’errada en el tercer gol, que va propiciar el gol de Rafinha, va esperonar el Camp Nou, que va sentir com tota la grada de l’estadi cantava a l’uníson “tonto, tonto”.

Pel camí, Pau López ha tingut temps per guanyar cos i fortificar la ment. Un any de cessió al Tottenham li ha servit per madurar més que mai. No és el mateix del 2016. Ara és un futbolista més fet i que difícilment tornarà a caure en les provocacions i errors del passat. Dissabte tornarà a un escenari hostil per a ell que li recordarà, des del primer minut, les accions del passat. El seu repte serà centrar-se a fer el seu paper sota els pals i demostrar que el futbol dona moltes voltes i que un error del passat no és una condemna eterna. Per a ell serà un derbi calent i de segur que sentirà xiulets. Coneixent-lo, més que intimidar-lo serà benzina suplementària per fer un bon paper i ser el mur de l’Espanyol.

SILENCI PRUDENCIAL

Pau ha evitat parlar en la prèvia del derbi. No vol alimentar la morbositat

DANYS COL·LATERALS

Diego López té una bursitis que el va fer passar pel quiròfan. No ha jugat en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)